Talmácsi Gábor Estirol teszt 1. nap

Kiváló körülmények fogadták a VB-re készülőket Estorilban, ahol szinte minden csapat képviseltette magát, az élboly legjobbjait is beleértve.

Talma és csapata szinte megállás nélkül próbálgatta az újabb beállí­tásokat, talán ezért is érezték úgy, hogy a nap végére csökkent a teljesí­tmény, és egy kellemes fáradtság ült a csapatra. Ma is sikerült rengeteg új dolgot kipróbálni, a tesztelés eleje kiemelkedően jól sikerült, Gábor gyors köröket tudott motorozni. Ennek ellenére úgy érzik, hogy valami változtatást kell eszközölni a geometriai beállí­tásokon, bár ennek a pontos okát még nem ismerik. A tesztelés végén azonnal összeült a szerelőcsapat az új ötleteken dolgozni, mely a hí­radások után tovább folytatódik, hogy holnap újult erővel és az adódó problémák kiküszöbölésével tudjanak kezdeni. A mai nap tapasztalata, hogy Talma motorja a féktávokon nem igazán engedelmeskedik pilótájának, emiatt a kigyorsí­tás is kritikus, mert í­gy nem tudja időben megfordí­tani a motort. Ráadásul napközben adódott egy technikai probléma is, ami elég sok időt elvett a csapattól, ezért a tesztelés el is húzódott Talmáék számára. Erre egyelőre nem ismerik a pontos diagnózist, valószí­nűsí­thetően a kipörgés gátló szenzora romlott el, ami í­gy sokat visszavett a teljesí­tményből, de erre még az este folyamán tovább keresik a választ a szerelők.


Talmácsi Gábor nyilatkozata: „A mai tesztelés sikerességéhez minden adott volt, ennek ellenére bebizonyosodott, hogy a motor beállí­tásai még nem tökéletesek. Az utolsó köröket már kipörgés gátló nélkül tettem meg, mert ennek beállí­tásai nem voltak megfelelőek. Mindettől függetlenül továbbra is optimistán állunk a holnaphoz. A mai eredményemhez képest holnap még jobbat szeretnék elérni!”

A mai nap eredményei:

Marco SIMONCELLI

Hector BARBERA

Mike DiMEGLIO

Alex DEBON

TALMíCSI Gábor

1:41:282 44 kör

1:41:298 85 kör

1:42:011 55 kör

1:42:668 27 kör

1:42:804 53 kör