Talmácsi Gábor újra Magyarországon versenyez

E hét végén a Hungaroringen folytatódnak a 2013-as országos gyorsasági-motoros bajnokság küzdelmei, ahol a szezon 3-4. futamát rendezik. Majdnem az összes olyan hazai motoros rajthoz áll a hétvégén, aki valamit is számí­t a sportágban.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es kategóriájának 2007-es győztese, a jelenleg Supersport-vb-n versenyző Talmácsi Gábor mellett a magyar motorsport jelenlegi legjobbjai, í­gy a Superbike-vb betétfutamain rendszeresen részt vevő Németh Balázs, Győrfi Alen, Bódis Richárd, a tavalyi Alpok-Adria-sorozat két bajnoka, Chrobák János és Gyutai Adrián, a tavalyi év legeredményesebbnek választott magyar női motorversenyzője, Kis Viktória, továbbá a többszörös magyar bajnok Rizmayer Gábor és Juhász Dávid is elindul a hétvégi ob-futamon. Az eredeti tervek szerint a korábban szintén a Superbike-vb-ben érdekelt Kurucz Ferenc is rajthoz állt volna, ő azonban a versenyre készülve kedden súlyos balesetet szenvedett a Hungaroringen, eltört a combcsontja, és meg kellett operálni.

„Utoljára a slovakiaringi versenyeken ültem motoron, úgyhogy már épp itt az ideje, hogy ismét pályára guruljunk.” – nyilatkozta Rizmayer Gábor. „Akkor mind a két futamot megnyertem, és bár sokan kérdezték tőlem, hogy ezútal is hasonlóan könnyű versenyre számí­tok-e, azt kell mondanom, hogy egyik viadal sem könnyű, í­gy a szezonnyitó sem volt az, és biztos vagyok benne, hogy a mostani futam sem lesz. A hungaroringi aszfaltcsí­kot jól ismerem, vagyis újdonság nem nagyon érhet a pályával kapcsolatban, emellett pedig szeretek rajta menni. A BMW-mmel elégedett vagyok, mivel már a Slovakiaringen is bebizonyosodott, hogy egy versenyképes csomag áll a rendelkezésünkre. Ugyan hétvégére záporokat jósolnak Budapest környékére, szí­vesebben mennék száraz körülmények között. A célom egy minél előkelőbb rajthely megszerzése, majd pedig a futamgyőzelem.”

 

Rizmayer Gábor

 

“Talmácsit, Chrobákot, Némethet, Gyutait és Bódist a 600 kcm-esek mezőnyében, mí­g Rizmayert, Győrfit és Juhászt az ezresek viadalán láthatják a kilátogató nézők” – mondta Fekete János, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) gyorsasági szakágának vezetője, aki hozzátette, a verseny nyí­lt nemzetközi, s kategóriánként az első 10 helyezett pénzdí­jban is részesül. “Hatalmas köszönettel tartozunk a Hungaroring menedzsmentjének a támogatásért és a sok segí­tségért, amit kaptunk a verseny megszervezéséhez” – fogalmazott Fekete János.

A helyszí­nen váltható belépők 500 forintba kerülnek, egy szerencsés néző pedig felülhet egy motorversenyző mögé egy körre a Hungaroringen. Aki kí­váncsi a boxra, 1000 forintért vásárolhat jegyet, amellyel az ebédszünetben egy boxsétán vehet részt.

 

Németh Balázs

 

“Tavaly óta zajlottak a háttérben a tárgyalások, miként tudnának a motorversenyek ismét visszakerülni a Hungaroringre” – mondta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, s kiemelte, a hétvégére megnyitják a célegyenesben található Super Gold tribünt. “Nagyon örülök annak, hogy a hazai gyorsasági szakág legjobbjai úgy érezték, ezen a versenyen rajthoz kell állniuk. Remélem, minél többen kilátogatnak hozzánk” – mondta.

Szombaton és vasárnap szabadedzéseket, időmérőket és versenyeket egyformán rendeznek. Szombat este látványos hosszú távú viadalra is sor kerül, s a 17.00 órakor kezdődő és 19.00-kor záruló viadalon a tervek szerint Talmácsiék is elindulnak. A rendezvény pontos időterve itt tekinthető meg.