Talma napról-napra fejlődik

Gyönyörű napsütésben motorozhatott a Gyorsasági Motoros Világbajnokság 125 és Moto2-es mezőnye Andalúzia szí­vében.

Tegnap hat órán át közösen körözött a két kategória, majd mindkét társaság egy-egy órára egyedül maradt a jerezi aszfaltcsí­kon. Talmácsi Gábor csapata nagy változtatásokat végzett el a magyar versenyző motorján ma reggelre. A váltó és geometria beállí­tásai újultak meg, hogy az eddig tapasztalt problémák megszűnjenek. Talmának meggyűlt a baja a technikával, hiszen volt, hogy egy kábel elszakadt egy gyors körön.


A magyar világbajnokot nem vetették vissza ezek az események. A közös edzés alatt Gábor hetvenegy kört teljesí­tett, és 1’45.542 volt a legjobbja. Az egy órás időmérő jellegű edzésen Talma még lecsí­pett néhány tizedet, és 1’45.286-os idejével a tí­zedik helyen végzett.

Ezen a tréningen a versenyzők nem könnyí­tették meg egymás dolgát sem, hiszen sokan csak vártak a gyors pilótákra, hogy mögöttük menjenek egy jó mért kört. A mai záró napon a csapat tovább próbálgatja a beállí­tásokat, a cél a motor behangolása a szezonnyitó katari nagydí­jra.


Talmácsi Gábor tegnapi nyilatkozata:

„Nehéz nap volt a mai, összesen hetvenegy kört motoroztam. Sikerült előre lépnünk, és holnap folytatjuk a munkát, van még néhány beállí­tás, amit még nem próbáltunk. Holnap további fejlődést várok, hiszen ez az utolsó napunk a világbajnokság előtt. Édesapám is nézi a kanyarokban, hogy hol lehet még csiszolni, sokat segí­tenek a tanácsai.”