Több mint 200 motor dübörgött a fővárosban

Rekordlétszám, több mint 350 fő és 200 motor vett részt a Harley-Davidson Szezonnyitó ünnepségén, amelyet a hagyományokhoz mérten a Harley-Davidson Budapest Bázisán, rendeztek április 23-án, szombaton. Az eseményre az ország minden tájáról érkeztek a Harley-sok, hogy egy közös bulival és természetesen az első közös gurulással, motoros felvonulással ünnepeljenek.

A motorozás és a szabadság-szeretet nem ment ki a divatból, sőt reneszánszát éli. A tavasz és a jó idő közeledtére az addig pihenőpályára állí­tott vasparipák előkerülnek a garázsokból, hogy újra birtokba vegyék az utakat és tulajdonosaikkal együtt falják az újabb kilométereket. Hiszen ha új év, akkor új kalandok, meghódí­tásra váró új úvonalak, felfedezésre váró új úi célok. Éppen ezért számí­t a szezonkezdés a legnagyobb ünnepnek minden motoros számára, í­gy már érthető, hogy miért övez akkora izgalom és készülődés egy-egy ilyen eseményt.

 

Az idei szezon azonban különlegesnek számí­t a magyar Harley-sok körében, ugyanis idén ünnepli a Budapest Chapter fennállásának 20. életévét.  A jubileumi évben számos különleges programmal készülnek, amelyek egyike volt a szombaton megrendezett Open House Party is, amelyre a klubtagokon kí­vül minden motorost szeretettel vártak. A Harley-sok közössége olyan, mint egy nagy család, ahol a tagokat nemcsak a motorozás iránti közös szenvedély köti össze, hanem sokszor életre szóló barátságok is születnek.

 

Találkozók, rendezvények Harley-Davidson szezonnyitó - 2016
Kattintson a képre a galériához!


És hogy milyen hangulat uralkodik egy vérbeli Harley-s szezonnyitón? Valahol ott kezdődik, hogy egymás után gördülnek be a vasparipák, hogy aztán a nyeregből leszállva a barátok meleg szí­vvel üdvözölhessék egymást, mindenki mosolyog, beszélget és izgatottan várja az esemény fénypontját, amikor is Dobai Attila, a magyar Harley-family alapí­tó atyja felszólí­tja az egybegyűlteket, hogy sorakozzanak fel a felvonuláshoz. A motorosok egymás után nyergelik fel paripáikat, miközben teljes hangerővel szól az AC/DC-től a Thunderstruck, és kezdetét veszi az első közös gurulás. A főváros legszebb részeit érintve dübörög végig a közel 200 motor, hogy a Hősök terére érkezzen, ahol elkészül a nagy csoportkép, ami az összetartozást jelképezi.

 

És hogyan folytatódik? A Bázisra visszaérkezve finom ebéd és Török ídám és a Mini koncert várta a vaslovasokat, hogy a legendás együttes rock-blues dallamaival koronázzák meg az eseményt. De a buli itt még nem ért véget, hiszen délután 5 órától a Club 66 étteremben folytatódott a szezonkezdő Open House Party.

 

A motoros szezont tehát hivatalosan is megnyitották a Harley-sok, de ez még csak a kezdet, hiszen június 8-án kezdődik Magyarország legnagyobb motoros fesztiválja, az Open Road Fest, ahová Harley-sokat, nem Harley-sokat, motorosokat és nem motorosokat is egyaránt szeretettel várnak.

 

(Harley-Davidson)