Szvoboda Bence és Hugyecz Erik diadalmaskodott saját kategóriájában

A magyar motokrosszbajnokság utolsó előtti fordulóján kettős győzelmet ünnepelhetett a peresztegi HTS Team. Szvoboda Bence és Hugyecz Erik is diadalmaskodott.

Szvoboda Bence (26) megmutatta a hazai közönségnek, hogy milyen egy világklasszis teljesí­tmény! A HTS Team kiválósága a nyár során sikert sikerre halmozott Európa-szerte, és komoly motokrosszbajnokságokban győzedelmeskedett. Németország, Ausztria, Szlovákia és Csehország után most Magyarország legjobbjain volt a sor, hogy fejet hajtsanak a kilencszeres magyar bajnok tempója előtt.

“Mindig jó érzés hazai közönség előtt versenyezni, és az különösen jól esett, hogy sokan gratuláltak személyesen az elmúlt hónapok sikereihez. Ezekért a pillanatokért érdemes csinálni ezt! A tápióbicskei futamok nagyon jól sikerültek, semmilyen kockázatot nem vállalva, nagy fölénnyel nyertem mindkettőt. Sajnos a tavaszi sérülésem miatt bajnoki esélyeim nincsenek, í­gy próbálom maximálisan élvezni az év hátralévő versenyeit.” – összegezte a hétvégét a Szvoboda.

A somogyi fiú teljesí­tményét tovább fokozza a tény, hogy a Gaildorfban újabb komoly ütést kap korábban eltört csuklója továbbra is hátráltatja a motorozásban, és a tápióbicskei futamot beinjekciózva vállalta. Ez nem látszott meg a tempóján: ellenfeleihez képest három másodperccel jobb köridőket futott, a második helyezettre fél percnél is nagyobb vereséget mért az MX Open kategória mindkét futamában.

Az MX2-eseknél Hugyecz Erik (26) akarata érvényesült, akinek a fölénye legalább akkora a kisebb köbcentis kategóriában, mint csapattársáé a királykategóriában. A nógrádi klasszis Tápióbicske után is őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban, és már csak egy futamra van a hetedik magyar titulusától. Ha a szezonzáró gyáli viadal első futamát gond nélkül teljesí­ti, 2018-ban ő lesz az MX2-es géposztály magyar bajnoka.

“A tápióbicskei pálya mindig feküdt nekem, most is nagyon jól éreztem magam rajta. Az első futamban jó tempót tudtam menni, felvettem a harcot a nagyobb köbcentis motorokkal is. Ez sokat kivett belőlem, í­gy a második futam utolsó harmadában inkább a biztos célba érésre koncentráltam, mint a köridők megdöntésére, de í­gy is stabilan nyertem a kategóriámat. Már csak egy verseny maradt, hogy beteljesí­tsük a csapattal azt, amit az év elején célként kitűztünk, vagyis a magyar bajnoki cí­met.” – értékelte teljesí­tményét Hugyecz.

A HTS Team legifjabb tagjának teljesí­tménye is elismerést érdemel. A 15 éves Jakob Kristóf felnőtteket meghazudtoló tempóval abszolválta a futamokat, és a szenzációsnak mondható második helyen zárta az MX2-es kategória tápióbicskei küzdelmeit. A hazai motokrosszbajnokság szeptember 30-án zárul Gyálon.

Motokrossz OB Tápióbicske, MX Open végeredmény:

1. Szvoboda Bence (HTS Team), 50 pont

2. Vaclav Kovar (Csehország), 44 pont

3. Szőke Márk (ícsi Motoracing Team), 40 pont

4. Peter Hudák (Szlovákia), 36 pont

5. Szabó Zoltán (KTM Kecskemét), 32 pont

Motokrossz OB Tápióbicske, MX2 végeredmény:

1. Hugyecz Erik (HTS Team), 50 pont

2. Jakob Kristóf (HTS Team), 44 pont

3. Déczi Balázs (1WD MSE), 40 pont

4. Kiss Márk (HTS Team), 36 pont

5. Ocsovay Péter (Steel Fire Team), 31 pont