Sztárszakács a Derbinél

A sztárfocisták és a rocksztárok után egy sztárszakács is megérkezett a gyorsasági motorkerékpáros világbajnokságba. A jelenlegi leghí­resebb spanyol séfről, a 61 éves Karlos Arguinano Urkioláról van szó, aki megvásárolta magának 2009-re a gyári Derbi csapatot a 125-ös géposztályban.

    A spanyol Derbi tavaly ugyebár 1989 után ismét világbajnoki cí­met szerzett a vb-n. A 125-ös vb-arany dacára a gyári Derbi csapat mégis óriási pénzügyi gondokkal küszködött az elmúlt hónapokban. Ennek két oka volt. Az alakulat tavalyi tulajdonosa és vezetője, a spanyol Daniel Amatriain váratlanul elhagyta a világbajnokságot – Jorge Lorenzo egykori menedzsere 24 év után szállt ki a gyorsasági vb-ből. Ezután feltűnt a szí­nen Alberto Puig, Daniel Pedrosa menedzsere és szinte biztosnak látszott az üzlet. Puig azonban hosszú tárgyalások után mégsem vette meg a Derbi gyári csapatát. Egy kétfős 125-ös gyári csapat éves költségvetése másfél millió eurónál kezdődik. Egy gyári Derbi, amely csak a nevében különbözik az Aprilia RSA-tól, 350 ezer eurót kostál! Nos legalább másfél millió eurót a jelenlegi gazdasági helyzetben nem könnyű összeszedni, amiért a Derbinél nagyon aggódtak. Szerencsére azonban egy motorkedvelő sztárszakács megmentette a Vörös Golyókat, azaz a Derbit.Di Maglio a Derbin

    Karlos Arguinano Urkiola egy nagyon sokrétű ember, hiszen vállalkozó, szí­nész, producer, tévésztár és sztárszakács is egyben. És nem mellesleg a gyorsasági vb egyik nagy szurkolója! Ez vezethetett oda, hogy a legnépszerűbb spanyol tévés szakács az egyik cége által bevásárolta magát a Derbibe. A gyári Derbi csapatot egy évre a spanyol kommunikációs vállalat, a Bainet Media Részvénytársaság vásárolta meg, amelynek az egyik alapí­tó-tagja a sztárséf. Arguinano neve nem ismeretlen a nagydí­jakon. Sok versenyre kijár és nagyon sok befolyásos barátja van. Többek között nagyon jó kapcsolata van Carlos Checával, Randy Mamolával és a Nieto-családdal is! Előzetesen tehát nagyon úgy tűnik, hogy jó kezekbe került a gyári Derbi csapat, amelynél két fiatal spanyol, Pol Espargaro és Efren Vazquez motorozik idén.