Száz köbcentit hí­zik az Apirlia Tuono V4

1100 köbcentivel érkezik 2015-től az Aprilia döbbenetes naked bike-ja.

A héten kezdődik Milánóban a világ egyik – ha nem a – legnagyobb motorkiállí­tása, az EICMA, ahol bemutatkozik az Aprilia legnagyobb idei újdonsága. A Capon Nord Rally-val az INTERMOT-on a túrázóknak kedveskedtek, mí­g a Aprilia Tuono V4 APRC ABS 2015-ös változatával a sportos utcai motorok kedvelőinek a szí­vébe fogják belopni magukat.

 

 

 

Az RSV4 naked változatának 1100 köbcentire növelték a hengerűrtartalmát – ezt a furat növelésével érték el, 78 mm-ről 81 mm-re növelték a hengerek átmérőjét. Számokban az eredmény nem egetrengető: 170 lóerőből í­gy 175 lett, mí­g a 115 Nm-es maximális nyomaték 120-ra növekszik – a fő változások ott lesznek, amiről a katalógusadatok hallgatnak: az alsó és középső tartományban sokkal dinamikusabb lesz az Aprilia vadállata.

Ezek melllett csak apróbb változtatásokra kell számí­tani: az ülés 15 mm-rel rövidebb lett, és jobb szélvédelmet biztosí­tó, úgynevezett “bubis” plexit szerelnek rá.
A fenti képen egyébként az RR Factory kivitel látható, amit minőségi perifériák, például Öhlins futómű tesz még versenyképesebbé.

Az Aprilia Tuono V4 1100 RR Factory jövőre kerül a kereskedőkhöz – egyelőre ismeretlen áron – és jó eséllyel pályázik majd a legjobb streetfighter cí­mre.