Szétrobbanó motorblokk eltörte Talma lábát

Miután szombaton az időmérő elején belerohantak Talmácsi Gábor Hondájába, mely teljesen összetört, í­gy egész éjszaka komoly munka folyt a Prorace Team boxában.

A nulláról kezdve voltak kénytelenek egy új versenymotort épí­teni a magyar motoros számára, hogy Talmácsi vasárnap rajthoz tudjon állni a hatodik nagydí­jon. A helyi idő szerint 9:45 órakor kezdődő bemelegí­tő edzésen Talmácsi is pályára gurult. Rendszerint ezt a rövid, 15 perces tréninget Talmácsi végig a pályán szokta tölteni, most azonban az edzés felénél látogatást tett a boxba, ami azt feltételezte, hogy nincsenek igazán rendben az új motor beállí­tásai. A warm up és a verseny közötti időszakban is folyamatosan dolgoztak a szerelők és igyekeztek a lehető legversenyképesebbé tenni Talmácsi versenygépét.

 

 

Magyar idő szerint 14:30 órakor vette kezdetét a Supersport kategória 20 körös versenye. Talmácsi a 19. helyről indult és bár voltak helyezkedések szerencsére mindenki megtalálta a maga helyét a kanyarokban, í­gy bukásmentesen teljesí­tették a versenyzők az első kört. Talmácsi tartotta a lépést az előtte haladókkal és látótávolságon belül volt számára a pontszerzés lehetősége, amikor 8 körrel a futam vége előtt a technika ördöge közbeszólt és a magyar versenyző kiállni kényszerült a versenyből.

A Portugál Nagydí­jat végül Sam Lowes nyerte óriási csatában. A második helyen Fabien Foret, a harmadikon Kenan Sofuoglu ért célba.

 

 

Időközben kiderült sajnos, hogy Talmácsi Gábor nem úszta meg épp bőrrel az esetet. A szétdurranó motorblokkból olyan erővel szakadt ki egy alkatrész, hogy eltörte a magyar motoros bal sí­pcsontját, akit jelenleg is egy helyi kórházban ápolnak. További információk a szükséges vizsgálatotok elvégzését követően várhatóak.

Talmácsi Gábor: “Nem is tudom mit mondhatnék. Ennyi pech és balszerencse az egész mezőnyt nem érte eddig, mint amennyi engem és a csapatomat sújtott az idei szezon során. A verseny 12. körében szétdurrant a motorblokk a Hondámban. A robbanás következtében kirepült belőle egy alkatrész, ami sajnálatos módon pont úgy találta el a lábamat, hogy eltörte a bal sí­pcsontomat. Most újabb vizsgálatokra bevisznek egy másik kórházban.”