Szétcsap az utcai motorok között a KTM-Husqvarna páros

Már csak alig néhány nap választ el bennünket az idei EICMA kiállí­tástól, í­gy aztán nem meglepő, hogy mostanra szinte kizárólag a milánói rendezvény körül pörögnek az események. Sorra érkeznek az új modellekről szóló hí­rek, pletykák és rövid, beharangozó videók.

 

Az egyik legfrissebb í­zelí­tő a KTM-től, illetve a Husqvarnától jött.

 

A közös tulajdonban lévő osztrák és svéd márka egyaránt tartogat meglepetést idénre. Előbbitől új utcai modelleket várhatunk, amik valószí­nűleg nagyrészt a Duke-ok táborát fogják gazdagí­tani. Minden bizonnyal köztük lesz a régóta várt Duke 800, amiben ha minden igaz, akkor a testvéreivel ellentétben nem egyhengeres, vagy V2-es, hanem soros kéthengeres blokk teljesí­t szolgálatot. Mellette valószí­nűleg megláthatjuk a 390-es és az 1290-es kiadások új változatait is, amik külsőleg és belsőleg is felfrissülnek.

 

Az Intermoton megismert KTM 1290 Adventure R fényszórójára hajazhat az új Duke-ok lámpája

 

A Husqvarna részétről szintén utcai tí­pusok érkezésére számí­tunk, hiszen koncepciók készültek már Vitpilen 125, Vitpilen 401, és Vitpilen 701 néven is. Közülük az alábbi videó alapján a 401-es debütálására vehetünk mérget.

 

 

Egészen biztosat csak a hivatalos bemutatók után, november 8-án mondhatunk majd. A Motorrevü természetesen idén is küld tudósí­tót a helyszí­nre.