Szúrós szemmel néz a világra

Alaposan megújult a Honda sportos mindenese

A Honda elérkezettnek látta az időt, hogy alaposan felfrissí­tse a 2013-ban debütált CBR500R-t. A középkategóriás, fürge sportmotort igyekeztek a korábbinál agresszí­vebb formavilággal feldobni. Az új dizájnelv (Aggressive Speed Shape) jegyében „az éles, markáns vonalak a meredek, fénydiódás lámpákkal felszerelt fejidomtól a magasra húzott, szintén LED-es farokidomig futnak, egyszerre kölcsönözve sportos és funkcionális megjelenést a modellnek.”

 

Teljes pompájában október 15-én lesz látható

 

De természetesen egy ilyen volumenű megújulás keretében nemcsak a külső, hanem a műszaki tartalom is változik. A technikai módosí­tások között az állí­tható rugóelőfeszí­tésű első felfüggesztés és sokak örömére a zsanéros tanksapka is felsorolható. Utóbbi ráadásul a korábbinál nagyobb üzemanyagtartályt zár le. Szintén fontos még megemlí­teni az állí­tható fékkart és fékpedált, valamint az új, elődjénél rövidebb kipufogót, aminek a tömeg-középpontosí­tásban van nagy szerepe.

 

 

A megújult CBR500R 2015. október 15-én, az American International Motorcycle Expón ünnepli világpremierjét. A rendezvénynek a floridai Orlando ad otthont.