Szí­nesedő paletta

A Yamaha szenzációs videóval adja hí­rül az egyik új szí­n érkezését az XSR700 esetében. Az XSR900 és az FJR1300-hoz tartozó új árnyalatok nem kaptak ekkora felhajtást, ettől azonban még szépek.

Nem egyszerű újat mutatnia a gyártóknak abban a világban amikor majd minden napra érkezik egy-két bejelentés. Pláne akkor ha nem egy új motorról van szó “csupán” új, 2018-as szí­nek megalkotásáról.

A Yamahánál ülő marketingesek azonban ráéreztek valamire, nem villódzó videóval és egyéb sablonos megoldásokkal jöttek, hanem egy történet elmesélésével, aminek van hangulata. Az apa-fia sztoriból rájövünk honnan érkezik az XSR700 brilliant red-re keresztelt összeállí­tása. A videó tanulsága szerint ezzel az 1968-ban bemutatott XS650 nevet viselő motorjuk előtt tisztelegnek, mely az első négyütemű motorja volt a hangvillásoknak.

A XSR900-ra megálmodott racing red árnyalat szintén a múltból merí­t, egészen pontosan az 1980-as évjáratú XS850-től származik az inspiráció.

Az FJR1300-nál viszont inkább a mai trendekre próbáltak reagálni a Yamaha designerei a matt hatású kék árnyalat megalkotásával.

A képek megnézése után nincs más hátra mint megtekinteni a videót is: