Szörnyet álmodtak a Kawasakinál

Megjelentek a Kawasaki Ninja H2 képei. Ez ráadásul az R változat!

FRISS: most jött a hí­r, a H2 200 lóerős lesz, a H2R 300 lóerőt teljesí­t!


Hosszúnak tűnő várakozás után végre megjelentek a képek a kompresszoros motorral szerelt, minden jelenlegi motornál gyorsabb Kawasakiról. Az ezer köbcentis erőforrásból a feltöltő segí­tségével körülbelül 220-230 lóerőt préselnek ki – a pontos adatokat még nem hozták nyilvánosságra – ezzel pedig a H2 lesz a legerősebb szériamotor.

 

 

 

Az előző bekezdés már önmagában kiválthatja a rajongást, de nem emiatt lesz a H2 rajongott kedvenc, hanem a külseje miatt. Ez az a forma, amit a Kawasakin kí­vül senki nem merne bevállalni. A Z1000 Alien fejét sem volt könnyű megemészteni – a H2 pedig rátesz erre még egy lapáttal: űrszörny-szerű tekintet, szárnyak, élek és a legvadabb sportmotor sziluett. Maga a művészi japán horror.

 

 

 

 

A különleges formaterv, a befektetett kutatások és fejlesztések és a műszaki tartalom viszont nagyon magasra tolják az árat: még konkrét számot nem tudni, de vélhetően a Ducati Panigale R és a BMW HP4 szintjére – vagy talán azok fölé – pozí­cionálja majd a Kawasaki a két kivitelben készülő tí­pust. Az alap H2 és a képen látható H2R között nem tudni, mi lesz a pontos különbség, mi az felhasznált szénszálak mennyiségére és a felszereltségre tippelnénk.