Suzuki a 43. Tokyo Motor Show-n

A november 23. és december 1. között megrendezett 43. Tokyo Motor Show-n a Suzuki is képviseltette magát.  A japán piacra szánt Hayabusán, az új V-Strom 1000 ABS-en, a 200-as és a 125-ös Burgbanokon, valamint a fejidommal szerelt GW250S-en kí­vül két tanulmánymotor is kiállí­tásra került.

Bemutatók és kiállí­tások Suzuki a 43. Tokyo Motor Show-n
Recursion


Az egyik a „Recursion”, amiről mi is beszámoltunk, egy kompakt roadster, mely ötvözi a nagy gépek erejét, és a közepes motorok kezelhetőségét és gazdaságos üzemeltethetőségét. Erről egy teljesen új, soros, kéthengeres 588 köbcentiméteres erőforrás gondoskodik, melyet egy töltőlevegő-hűtővel ellátott turbófeltöltővel szereltek fel. Ez a blokk takarékos a városi forgalomban, de bőséges tolóerőt biztosí­t a szerpentineken. A recursion név jelentése rekurzió, ami egy magába visszatérő folyamatot jelent, ami jelen esetben a motorozás alapjaihoz való visszatérést jelenti.

 

Bemutatók és kiállí­tások Suzuki a 43. Tokyo Motor Show-n
Kattintson a képre a Suzuki stand virtuális bejárásához!


Egy másik tanulmány az „Extrigger” névre hallgat. Erről az elektromos mini motorról itt í­rtunk korábban. Elektromos meghajtásának és kompakt épí­tésének köszönhetően a kezelése hasonlóan egyszerű, mint egy kis biciklinek. Az az érzésünk, hogy ez egy játékbringa, és bár az Extrigger kicsi, mégis „nagymotoros” részleteinek köszönhetően valódinak néz ki: alumí­nium váz, fordí­tott teleszkópvillák, első és hátsó tárcsafék és még sok más. A nevéből az „EX” az elektromos meghajtásra és a crossover jellegre utal, a „Trigger” pedig ebben az esetben egy esélyt jelent. Szeretnének mindazoknak egy esélyt adni, akik érdeklődnek a motorozás iránt.

Bemutatók és kiállí­tások Suzuki a 43. Tokyo Motor Show-n
Extrigger