Suzukában történt

A Suzukai 8órás hétvégéjén Kenny Roberts is motorra pattant.

A Robert család is több szálon kötődik Suzukához. Apa és fia (Kenny Roberts Jr.) egyaránt rajthoz álltak a legendás versenyen. Az apa ’85-ben a rajtelsőséget is megszerezte, fia ’93-ban nyolcadikként ért célba a futamon. A közös pontot a családi szálon túl a motor jelentette, mindketten Yamahával indultak, az akkori fejlesztési csúcsot jelentő Deltabox vázsas FZR750 illetve YZF750-el.

A háromszoros 500-as világbajnok id. Kenny Roberts az 1985-ben használt motorjával tett meg pár kört a hétvégén, mellyel 1985-ben indultak a versenyen Tadahiko Taira-val. Abban az évben az első rajtkocka megszerzésén túl sokáig a győzelem is elérhetőnek tűnt ám a motor másképp gondolta. Már a rajtnál nehezen akart beindulni, de az ott összeszedett hátrányt még ledolgozta a csapat. A hajrában azonban jött a dráma, 28 perccel a vége előtt megállt a technika Taira alatt. Az előnyük tetemes volt de a győzelem nem lett az övék.

Ennek az eseménysornak állí­tottak emléket a Suzukai 8 órás verseny 40. évfordulóján. Nagy öröm volt a tavaly infarktust kapó Kenny Robertset újra bőrruhában, motoron és mosolyogva látni.