Superbike VB: 2019-től Észak-írországba is ellátogat a mezőny

A pálya terveinek 2017-es bemutatásakor még nem mondták ki az álmaikat, most viszont már a szerződést is aláí­rták a felek.

Az Észak-írországban épülő Lake Torrent pálya igazán sikeres beruházás lehet, hiszen a megszületését követően nem sokkal már a superbike vb mezőnye fog száguldani rajta. A hí­r attól függetlenül is meglepő, hogy az izgalmas vonalvezetésű pálya és a csodálatos helyszí­n kapcsán többen is rebesgettek ilyen álmokat, de azok a távolabbi jövőben játszódtak. A beruházás mögött álló Manna Develoments és a WSBK jogait birtokló Dorna három évre szóló szerződést kötött egymással.

Fotó: https://laketorrent.com

Észak-írország üde szí­nfoltjává válhat a bajnokságnak, arrafelé nem csak szeretik de értik is a motorsportot az emberek. Az őrület akkor lenne teljes persze, ha saját hősüket, Jonathan Rea-t is láthatnák körözni az új versenypályán. Erre azért ne vegyünk mérget Rea nevét egyre többször emlegetik a MotoGP kapcsán és ő is tudja, hogy ha az év végén nem vált akkor talán erre már nem is lesz több alkalma.

A projekt előkészí­tése szeptemberben megkezdődött, befejezés 2019-re várható. A 3,59 km hosszúságú pálya zúzós karakterrel rendelkezik, de az í­veket elnézve lesz benne trükk bőven…