Superbike: menő lesz az MV Agusta

Claudio Corti versenyez majd az MV Agusta szí­neiben. A legendás gyártó hosszú kihagyás után újra visszatér a versenypályára.

Mikor az MV Agusta bejelentette, hogy visszatér a Superbike bajnokságba, megí­gérték, hogy hamarosan bejelentik, ki ül majd a nyeregbe. Nem kellett sokáig várnunk, az olasz csapat Claudio Corti-t nevezte meg (egyedüli) versenyzőjeként.

 

 

Látván, hogy a MotoGP-ben az NGM Forwardnál helyét Aleix Espargaro foglalta el, Corti tehát visszatér a WSBK-ba, méghozzá egy MV Agusta F4RR nyergében, a gyári támogatást élvező Yakhnich Motorsport segí­tségével.

Az MV Agusta Reparto Corse név alatt futó orosz csapat a Supersport kategóriában is indí­t két versenyzőt, a francia Jules Cluzel-t, aki a Crescent Suzuki csapatból lép vissza egy szintet, és az orosz Vladimir Leonov-ot, akinek ez már a harmadik éve lesz a csapatnál.

“Mikor ajánlatot tettek nekem, egy pillanatig sem haboztam” – mondta Corti. “Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen legendás márkát képviselhetek, ami végre hivatalosan is visszatér a versenyzés világába, méghozzá nyerési szándékkal. Ugyanakkor nagy felelősség is ez nekem. Sokat kell dolgoznunk, hisz ez az első évünk a Superbike Világbajnokságban, de kész vagyok a legtöbbet nyújtani, és tapasztalatommal segí­teni a csapatot, hogy elérjük a legmagasabb célokat” – tette hozzá.