Sportos köntösben a BMW R nineT

A részletek teszik igazán vonzóvá

A BMW tavalyi eladási mutatóit végigböngészve (részletes összefoglalónk itt található) könnyen kiszúrható, hogy a bajor vállalat 90 éves múltja előtt tisztelgő R nineT népszerűsége igazán kiemelkedő. A léghűtéses bokszerrel szerelt retrómodell bekerült a Top5-be, ami azt jeleni, hogy olyan ellenfeleket előzött meg, mint például az R 1200 R, vagy az F 800 GS.

 

Éppen ezért nem meglepő, hogy a BMW-nél újabb és újabb változatok piacra-dobásával igyekeznek a lehető legjobban meglovagolni a sikert. Egyrészt láthattuk a novemberi EICMA szalonon, hogy az aktuális trendeknek megfelelően, ebből a tí­pusból is készül egy Scrambler, másrészt most bemutatkozott a Sport kivitel.

 

Motorok BMW R nineT Sport 2016
Varrattal is kérhető a tank – galéria


Kis szépséghibája a történetnek, hogy utóbbi egyelőre kizárólag az Egyesült Királyság kereskedéseibe érkezik. A február 6-tól megvásárolható modell ára 12 990 font, tehát körülbelül 5,3 millió forint. Ezért a pénzért azonban magasra húzott, titán Akrapovic kipufogót, kézzel csiszolt, alumí­nium ülésidomot és szintén kézzel csiszolt, alumí­nium üzemanyagtartály jár. A tankot pedig kétféle változatba kérheti a vásárló: látható, és eltüntetett hegesztési varratokkal.