Speciális kiadás a Kawasaki retrómodelljéből

Mindössze 300 példány készül belőle

Félig-meddig jó hí­r lehet a klasszikus stí­lusú motorokat kedvelőknek, hogy a Kawasaki egy újabb speciális kiadást készí­t a W800-asból. A nemrég bemutatott Black Edition után piacra kerül a Limited Edition névre hallgató változat is. Sajnos a japán gyártó kizárólag a hazai szalonjaiba tervezi április elejétől begördí­teni a különleges megjelenésű kétkerekűt, emiatt Európába várhatóan csak néhány fanatikus gyűjtőnek köszönhetően jut el egy-egy példány.

 

 

A mindössze 300 darabosra tervezett széria a műszaki alapjait tekintve megegyezik az alapkivitellel. Ez azt jelenti, hogy a dupla bölcsővázban továbbra is a már megszokott, királytengellyel vezérelt motor dolgozik. A 773 köbcentiméteres lökettérfogatú, soros kéthengeres léghűtéses 6500/perces fordulatszámon 48 lóerőt tud kipréselni magából. Ehhez igen alacsonyan, már 2500-nál csatlakozik 60 Nm forgatónyomaték.

 

 

A Limited Edition külsőleg azonban számos részletében különbözik a korábbi változatoktól. A szóban forgó modell ugyan megtartotta a Black Edition fekete blokkját, de a hozzákapcsolódó kipufogók a krómozott fajtából valók. Szintén a látványos elemek közé tartoznak még az aranyozott felnik és a kéttónusú fényezés. A különlegességek között lehet még felsorolni az egyediséget hirdető plaketteket és a motorkerékpár karakteréhez illeszkedő, kétszí­nű ülést.

 

Összességében egy igen kí­vánatos W800-assal rukkolt elő a Kawasaki, aminek vélhetően lenne keresnivalója a többi fontos piacon, í­gy például az öreg kontinensen is.