Spanyolországban készül Kovács Bálint Le Mansra

A tavaly az IDM Suzuki Cup sorozatában bajnoki cí­met szerző Kovács Bálint számára idén az Endurance-világbajnokság lesz a fő csapásirány, mí­g csapattársa, Kakuszi ídám a hatszázasok között is kipróbálja már magát a magyar bajnokságon.

Bálint egy komoly felkészülésen vesz részt, hogy a 24 órás viadalra tökéletes állapotban érkezzen. Egyrészt a csapat vásárolt egy terepmotort a számára, hogy minél jobb körülmények között készülhessen, illetve február végén Spanyolországban edzőtáborozik majd, ahol egy Yamaha R1-es nyergében fog körözni.

„Rövidesen megkapom az új, 2019-es gyártmányú Yamaha YZ450F-et, ami nagyon fontos pillére lesz a felkészülésemnek. A terepmotorozás nagyon sokat segí­t a kondí­cióm fejlesztésében, valamint a csúszások korrigálásának megtanulásában. A terepezés mellett természetesen már alapozok, teremben edzek, hogy amikor február végén Spanyolországba utazom a cseh csapat meghí­vására egy ötnapos edzőtáborba, már tökéletes állapotba kerüljek. A kinti napokon kipróbálhatok egy Yamaha R1-est, amit nagyon várok már. Fontos megismerkedni a különféle márkákkal a fejlődésem érdekében, hiszen í­gy sokat tanulhatok majd, ugyanis eddig kizárólag Suzukival mentem az ezresek között” – jelentette ki Kovács Bálint.

Csapattársa, a tavaly a Magyar Bajnokság Supersport 300-as kategóriájában összetett negyedikként záró Kakuszi ídám már túl van az idei első edzőtáborozáson. Január 23-a és 26-a között Tiszakécskén alapozott, ahol naponta futottak, úsztak és edzőtermi erősí­tést végeztek. Jelenleg kerékpározik és fut, illetve pitbike motoron készül. Szükség is lesz arra, hogy maximálisan felkészüljön, ugyanis a tervek szerint az idén már a Supersport 300 mellett a hatszázasok között is kipróbálja magát a Magyar Bajnokságon.

„Nagyon fontos volt a tiszakécskei edzőtábor, hiszen pontos képet kaptam arról, hol is tart a fizikai felkészülésem. Ugyan még tart az alapozás, de az idei pályákat is próbálom tökéletesen rögzí­teni magamban, í­gy folyamatosan gyakorlok x-boxon is. 2020-ban már a hatszázasok között is tervezek versenyezni, ami azért nagy váltás lesz az eddigiekhez képest. A magyar bajnoki futamok mellett nincs kizárva, hogy a Supersport 300-ban rajthoz állhatok nemzetközi sorozatban is. Erről még nincs végleges döntés” – számolt be az elmúlt időszakban történtekről Kakuszi ídám.