Sikerült megrendezni a 15. Budapesti Oldtimer Show-t!

Szokásos áprilisi időpont helyett októberben meg tudtuk tartani „kiállítás” és „vásár” típusú fesztiválunkat. Az oldtimer járművek mellett a hagyományőrző programok és a magyar gasztronómia töltötte ki a 10 hektáros fesztiválterületet.

Akik ellátogattak a rendezvényre, azt gondoljuk nem csalódtak. A mozdony körfűtőházban igazi csodaautókat állítottunk ki. Az ígért két gőzmozdony egész hétvégén füttyögött és szállította az érdeklődőket. A jubileumi kiállításunkon szokatlan módon a tengerentúli nagyvasak voltak túlsúlyban. Ez a szépségverseny eredményein is meglátszik. A titkos zsűri pénteken este értékelte ki a kiállított járműveket, ami alapján szombat reggel elhelyeztük a győztes járművek elé a „szelep kupa”-kat. Büszkék vagyunk arra, hogy valóban szakmai hátterű az Oldtimer Show jármű szépségversenyének a kiértékelése.

A zsűri tagjait senki sem ismeri, így befolyásolni sem tudják őket. Sajnos kevés kivételtől eltekintve Magyarországon nem szakmai szempontok alapján szokták díjazni a résztvevőket oldtimer eseményeken. Visszajelzésekből tudjuk, hogy az Oldtimer Show-n nyert díjat komoly elismerésnek tekintik. Már a kiállítócsarnokba való bekerülés is elismerés, amit a szervezők emlék pólóval és jubileumi bronzplakettel honoráltak.

OT Találkozóra a jelentkezési határidőt (okt. 4.) sajnos sokan nem tartották be. Ismét azt tapasztaltuk, hogy okt. 4. után a postafiókunkat elárasztották az elkésett jelentkezések. Ezekkel sajnos már nem volt lehetőségünk foglalkozni, mivel okt. 5-én reggeltől minden szervező a berendezésen dolgozott. Az OT Találkozóra jelentkezés határidejének nem betartása fizikai akadályba ütközik –sajnos erre sokan nem is gondolnak. A jövőben is csak azok tudnak majd részt venni az OT Találkozón, akik a rendezvény hetét megelőzően, tehát a megadott határidőig beregisztrálnak.

Akik az elismertségre vágynak, azoknak továbbra is a kiállításon való részvételt ajánljuk. Szerencsére már a kezdetektől fogva olyan járművekkel szoktak jelentkezni kiállítónak, amik egy nemzetközi kiállítás elvárásainak megfelelnek. Azt gondoljuk az egészséges önkritika maga a magyar oldtimer kultúra lenyomata. Büszkén állítjuk, hogy hazánk ezen a téren egyáltalán nem marad el a fejlettebb országoktól!

Olyan eset is előfordul, hogy már benevezett típussal jelentkeznek kiállítónak. A duplikátum típusok kiállítására sajnos nincs lehetőség, mivel az Oldtimer Show-n minden járműtípusból csak egyet állítunk ki. Ilyenkor marad az OT Találkozó lehetősége, vagy a jövő évi kiállítás, amire majd hamarabb kell jelentkezni.

Előttünk a tél, amire mindenki félve gondol a járványhelyzet miatt. Bizakodással tölthet el bennünket a kora tavaszra ígért védőoltás és az hogy a lakosság fegyelmezetten követi a vírusvédelmi előírásokat. Az Oldtimer Show Kft. nagy reményekkel vág bele a 2021-es Oldtimer Show szervezésébe! Az októberben határainkon kívül rekedt antik autók tulajdonosai startra készen várják a budapesti vendégszereplést. Meglepő módon tőlük nagyon sok biztatást kapunk! Sok külföldi kiállítónk idős kora ellenére is jönne hozzánk, csak tegye ezt lehetővé a határzár feloldása. Azt gondoljuk erre minden esély megvan! A szervezők és egész Magyarország várja, hogy 2021-es év tavaszi napsugarai visszahozzák nekünk a mindennapok szabadságát.

Ime a sokak által várt válasz a jövő évi dátumra: 2021. április 9-11.

Fotó: oldtimershow.hu