Sikeres kezdés Hollandiában

A kilencedik helyen zárta az első szabadedzést a spanyol Aleix Espargaro, Németh Balázs „helyettese”

Meleg, napos időben kezdődött Hollandiában a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei hetedik futama. A 250-es kategóriában már megint a spanyolok játszották a főszerepet, annak ellenére, hogy most nem hazai pályán versenyeznek. Az előző, barcelonai futam hősei, Baustista és Barbera voltak a legjobbak a csütörtöki szabadedzésen, alig két tized választja el őket egymástól.


Németh Balázs szerencsétlen valenciai balesete miatt Hollandiában ismét új pilóta kap lehetőséget a Balatonring Teamtől. Ezútal a spanyol Aleix Espargaro a kiválasztott, aki tavaly végigversenyezte a szezont a 250-es kategóriában, idén viszont ez az első világbajnoki futama. Nyolc hónapja nem ült kétütemű versenygépen, ennek ellenére az első tí­z között zárta az edzést. Bravúros eredmény, ráadásul úgy érte el, hogy a csapat kí­vánságának megfelelően ma még nem is a gyorsaságra, hanem a biztonságra koncentrált. Az utolsó körben aztán Bautista szélárnyékában ment egy nagyon gyors kört, és ennek köszönhetően a tizenhetedikről egészen a 9. helyig lépett előre.


Aleix Espargaro nyilatkozata:

„Örülök, hogy nyolc hónapos szünet után ismét itt lehetek a világbajnoki mezőnyben. Elképesztő, hogy milyen gyorsan történt minden. Az egyik pillanatban még otthon üldögéltem, aztán megcsörrent a telefon, hogy négy nap múlva a 250-es kategória egyik legnagyobb csapatának szí­neiben vb-futamon indulhatok. Keményen dolgoztam ma, a legfontosabb feladat az volt, hogy megérezzem, megismerjem a motort. A csapat sokat segí­tett, és nyugtatgattak is, hogy legyek türelmes. Nem is foglalkoztam a limittel, az volt a legfontosabb, hogy nehogy elessek. Aztán a végén Alvaro elment mellettem, én meg utána, fantasztikus időt értem í­gy el. A mára kitűzött célt maradéktalanul teljesí­tettük, jöhet a folytatás!