Sebestyén Peti a vb-n

Sebestyén Péter 2010-ben a Loncin Racing Team versenyzőjeként áll rajthoz a MotoGP 125 cm3-es géposztályában.

A Loncin Racing együttműködésben áll az olasz Engines Engineering-gel, amely már régóta jelen van a versenyéletben és többek között a Malaugtinak és a Ducatinak is gyárt alkatrészeket, í­gy a technikai háttérrel biztosan nem lesz gond. Peti főmérnökének személyéről még folynak a tárgyalások, annyit azonban már tudni, hogy futóműmérnöke az az olasz szakember lesz aki a Moto2-ben géposztályban segí­ti majd Talmácsi Gábor munkáját.

Peti részt vesz a kötelező IRTA teszteken, majd az első három versenyt ki kell hagynia, mivel a szabályok értelmében csak 16. életévüket betöltött versenyzők állhatnak rajthoz. A Le Mans-i versenyen azonban már Peti is ott lesz, hiszen május 16.-án betölti a 16-ot.

Sebestyén Péter nyilatkozata: “Hatalmas lehetőség áll előttem, ami annak idején Talmácsi Gábor számára is csak később jött el. Nagyon köszönöm Talmának, Stefano és Roberto Favaronak, hogy segí­tik a pályafutásomat, már ebben az évben is rengeteget lendí­tettek a fejlődésemen. Várom a debütálásomat Le Mans-ban, addig a felkészülésre fordí­tom a figyelmet.”