Sebestyén Peti a 12. helyezést szerezte meg!

A Supersport világbajnokság magyar résztvevője számára nem volt egyszerű a hétvége, nem találták a helyes utat a motorbeállí­tásokkal, de végül a vasárnapi versenyen a 12. helyen végzett.

A Sebesség Katedrálisának is becézett asseni pálya mindig tartogat meglepetéseket a versenyzőknek és a látogatóknak egyaránt. Idén egészen elképesztőek voltak az időjárási körülmények, a Supersport kvalifikáció félbe szakadt, a Superbike versenyt pedig eltörölték a szombaton érkező havazás miatt.

„Már év elején tudtam, hogy ez lesz a szezon legnehezebb versenye számomra. Próbáltam kipréselni a maximumot magamból és a motorból is. A pénteki kezdés nem volt annyira rossz, de sajnos utána elmaradt a gyorsulás és a legnagyobb gond az volt, hogy nem éreztem a motoron milyen irányba kellene elindulni a változtatásokkal. Vasárnapra egy teljesen más beállí­tással próbálkoztunk és a warm up-ról sokkal jobb érzéssel jöttem le, aztán még kicsit tudtunk finomí­tani a versenyre. A 17. nem volt egy ideális rajt pozí­ció, a futam első felében nagyon nehezen tudtam előzni, de mindent megtettem, hogy felzárkózzak. így utólag látszik, hogy a tempóm jó lett volna a top10-en belüli eredményhez, de ez most í­gy sikerült. Jönnek a számunkra kedvezőbb pályák, ahol mindenképpen a jobb rajthely megszerzése és az egyre jobb eredmény elérése lesz a célom!„ – mondta a Sport&Events Academy versenyzője.

Most három hetes pihenő vár a Supersport világbajnokság mezőnyére, május 10-én pedig jön a következő olaszországi forduló Imolából!