Sebestyén Peti a 11. helyen zárt a hétvégén

Anglia egyik ikonikus pályájára, Donington Parkba érkezett a Superbike mezőnye.

Az idei 8. versenyhétvégére Sebestyén Peti ismételten intenzí­ven készült mind fizikálisan, mind mentálisan, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el csapata hazai pályáján. A pénteki szabadedzések pozití­van kezdődtek, jó beállí­tást talált a csapat kiindulásnak, stabilan a TOP10 közelében volt Peti körideje. Szombaton aztán Angliához mérten kaotikus időjárási körülmények érkeztek, a 3. szabadedzés félig vizesen zajlott, aztán a kvalifikáción 2 gyors kör után szakadni kezdett az eső. A mezőnyben sokan nem tudták megfutni a legjobb idejüket, köztük Sebestyén Peti sem. Vasárnap a 14. helyről kezdhette meg a futamot a magyar pilóta. A küzdelmes versenyen végül a 11. pozí­cióban ért célba -legjobb Hondásként- megőrizve 10. helyezését a világbajnoki összetett tabellán.


„Először is szerencsésnek érzem magam, mert megtartottam az összetett 10. helyezést a világbajnoki tabellán. Az is fontos, hogy kezdek közelebb kerülni Vinaleshez. Összességében ez egy nagyon nehéz hétvége volt számunkra, nem tudtunk előrébb lépni. Azon a szinten maradtunk, ahol korábban is és hiányolom azt a fejlődést, amin például Soomer keresztül megy. Érzem, hogy ott tudnék lenni az elejével és maximálisan koncentrálok, hogy kihozzam a legjobbat a versenyekből. Ha sikerül kitalálnunk valamit a nyári szünet alatt és az augusztus végi teszten kipróbálni, azt hiszem jobb helyzetből kezdjük majd a szezon második felét. Mostantól a célom, hogy felzárkózzak Vinaleshez és megszerezzem az összetett 9. pozí­ciót. Úgy gondolom ezt el tudom érni, nagyon keményen fogunk dolgozni a szünetben. Köszönöm a csapat munkáját!”– nyilatkozta a verseny után a PTR Honda magyar motorosa.


Legközelebb augusztus végén indul majd a csapat Portimaoba tesztelni és szeptemberben folytatódik a szezon Portugáliában.