Sebestyén Peti 10. lett Jerezben

A 10. helyen, ismét a legjobb Hondásként zárta a hétvégét!

Fantasztikus hétvégét teljesí­tett a PTR Honda csapata és Sebestyén Peti Jerezben! A magyar pilóta karrierje eddigi legjobb kvalifikációját követően a rajtrács negyedik sorának elejéről várta a mai FIM Supersport- világbajnokság 6. fordulóját. Egy újabb értékes 10. pozí­ciót bezsebelve, legjobb Hondásként 6 másodperccel Sommer előtt haladt át a célvonalon. Hat értékes pontot gyűjtve megtartotta tizedik helyét a világbajnoki tabellán.

A Sport&Events Academy pilótája pozití­van értékeli a hétvégét:

„Ez a 10. pozí­ció nekem többet jelent, mint bármelyik másik eredményem ebben az évben, nagyon örülök neki. Most azt érzem, hogyha visszamehetnék az időben és újra átélhetném ezt a futamot, még okosabban és erősebben tudnék teljesí­teni. Nagyon nehéz a Yamahákkal felvenni a harcot, ők teljesen másképp motoroznak, ahol gyorsabb voltam ott visszafogtak, volt olyan szektor, ahol viszont megléptek előlem. Kezdetben tudtam volna még keményebben menni, de próbáltam kicsit tartogatni a gumit a verseny végére. A tervem az volt, hogy a végén harcolok a 8. és 9. pozí­cióért, de az utolsó körök nem sikerültek tökéletesen. Boldog vagyok, ez volt a szezon legjobb versenye és megint egy lépéssel előrébb kerültünk az élmezőnyhöz.”

Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke is nagyon elégedett volt a versenyt követően:

„Péter nagyon jól versenyzett ma, beérte az előtte lévő bolyt, Vinalessel és Perolarival harcolt és Okubu sem volt annyira messze tőlük. Bár tizedik lett, ez egy sokkal szebb 10. eredmény mint az imolai. Nagy előrelépést tett és ezt kell folytatnia a szezon második felében is! Most már felvette a lépést az erősebb pilótákkal és folyamatosan fejlődik! Néhány szektorban ő volt erősebb, máshol a Yamaha, de kezdi már megérteni hogyan tudja legyőzni őket! Nagyon büszke vagyok rá, ez az eddigi legjobb teljesí­tménye a szezonban!