Scramblerek

A homokba vájt kerék- nyomokat lassan elmossa a dagály. Pedig a három scrambler alaposan nekilátott, hogy életörömük lenyomatát otthagyják a laza talajon, a szárazföld és a tenger találkozásánál. Szabadstrand a BMW R nineT Scrambler, a Ducati Scrambler és az SWM Silver Vase 440 számára.

A mindennapok minden tesztelő szerkesztőt szűk keretek közé szorí­tanak. Gondolkodásunk szigorúan az 1000 pontos értékelés körül forog. Minden motort a lehető legobjektí­vebben kell értékelni. Fogyasztás, menetteljesí­tmények, fékezés – minden megmásí­thatatlan adat akkurátusan figyelembe vétetik a végső értékelés során, amely bár megmutatja a motorok műszaki tulajdonságait, de nem feltétlenül ad teljes képet azok lényegéről, karakteréről. Ezért ehhez a teszthez valami másra volt szükségünk, kevesebb tárgyilagosságra, nagyobb merészségre. Három scrambler – az új BMW R nineT Scrambler, a Ducati Scrambler Classic és az SWM Silver Vase – már felszerszámozva álldogál rajtra készen. A részrehajló olvasó talán most közbevetné, hogy de hiszen ez a verseny már rég eldőlt!

 

 

Eggyel több ok arra, hogy kilépjünk a megszokott keretek közül, új szí­nteret keressünk tesztünknek. Főnökünk rábólint, szabad kezet kapunk. Másnap a három motor már a Transporter sötét rakterében szeli át Németországot, hogy az utolsó napsugarak fényében elérjék a bütykös abroncsú motorkerékpárok egyik paradicsomát…

 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebbszámában olvasható! A lap megtalálható újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!