SBK – Klaffi Honda

Hiányozni fog a Klaffi 2007-ben Most már biztos, hogy az osztrák csapatnak nem lesz pénze a jövő évi superbike szezonra.

Annak ellenére, hogy az idei volt eddigi legsikeresebb évük a superbike vébén, az osztrák Klaffi Honda csapat szponzor – í­gy pénzügyi háttér – hiányában nem indul a 2007-es szezonban. Az idei superbike évad vége előtt még olyan hí­rek is szállingóztak, hogy az idén szólózó Barros-motor mellé egy második gépet is hadrendbe állí­t a 2006-os sikerek (egy győzelem, öt dobogó, összetett hatodik helyezés) megismétlésének érdekében Klaus Klaffenbock csapattulajdonos és menedzser, de ez az elképzelés egyelőre – azaz Klaffenbock szerint 2008-ig – jegelve lett.

Hiányzásuk a superbikeból azonban nem jelenti azt, hogy ellógnák 2007-et: nagyon komolyan készülnek az idén századszorra megrendezésre kerülő rettegett Man szigeti Tourist Trophy-ra. A csapatfőnök szerint jó eséllyel indulnak majd a szóló kategóriákban (supersport, superstock és superbike), noha a versenyzők kilétéről még emlí­tést sem tesznek. Ezek mellett Klaffenbock személyesen is részt vesz majd a TT-n oldalkocsis motorjával, valamint szinte í­géretet tesz kommünikéjében a 2008-as superbike viszontlátásra.