Súlyosan sérült a győri motokrosszbajnok karrierje legnagyobb akadálya előtt Varga Mimó

í“riási kihí­vás előtt áll Varga Imre ‘Mimó’ (19), az ország egyik legtehetségesebb motokrosszversenyzője. Edzés közben súlyos csí­pősérülést szenvedett, melynek a rehabilitációja akár 8 hónapot is igénybe vehet. Már a visszatérésen gondolkozik!

A lehető legrosszabbul indult az idény Varga Imre számára. Az MX2-es kategória legjobb magyar motokrosszversenyzője edzés közben balesetet szenvedett: kificamí­totta csí­pőjét. Bár a sérülés súlyos, a győri Petz Aladár Kórház orvosai mindent megtesznek a felépüléséért, hogy az ifjú sportolónak ne kelljen lemondani az álmairól. Mimó a fájdalmai ellenére nagyon eltökél: ha tehetné, már holnap visszaülne a nyeregbe.

– A baleset körülményeire nem emlékszem, az a nap teljesen kiesett számomra – kezdi a beszámolót Mimó. – Csak a többiek elmeséléséből tudom, hogy egy ugratás során motor nélkül értem földet. Nagy volt a fájdalom, amit éreztem. A balesetet követő napokban egyáltalán nem tudtam aludni, csak erős nyugtatók csillapí­tották valamelyest a szenvedésem. Ilyenkor sok dolog átfut az ember fején. A legjobban azt sajnálom, hogy nem tudom elkezdeni a szezont, pedig nagyon jó formában éreztem magam.

Varga az elmúlt két évben egyeduralkodó volt Magyarországon saját kategóriájában, MX2-ben. Mindezt tudatos munkával, rengeteg lemondással, és még több edzéssel sikerült elérnie. Nem csak idehaza halmozta a sikereket, külföldön is egyre komolyabb eredményeket szállí­tott. Az idei évtől sokat várt önmagától, a nemzetközi dobogós helyezéseket célozta meg a felnőttek mezőnyében, amit most ez a sérülés meghiúsí­tott.

– Nehéz feldolgozni az ilyen nehézségeket. A fájdalom az egy dolog, de ezzel a balesettel nagyon sok munka ment pocsékba, és mire visszaszerzem a korábbi formámat, az sok idő. Most hat hétig szigorú fekvést í­rtak elő, közben a rehabilitációs osztályon óvatosan elkezdték a sérült í­zületem mozgatását. Nem tehetek mást, mint várok, figyelem a betegágyból a történéseket, és mikor készen állok rá, visszatérek. Nem szeretem feladni a dolgokat, most sem futamodok meg a kihí­vás elől – zárta gondolatait a sérült motorversenyző.

A magyar motokrosszbajnokság a hétvégén elkezdődik a nyáregyházi versennyel, a cí­mvédő bajnok kiválásával üres trónt ostromolhatnak majd az ellenfelek. A család, a csapat, a szurkolók és a barátok mindenben támogatják Mimót, hogyha eljön az idő, újra azt a bajnokot láthassuk a pályán, akinek nem akadt idehaza ellenfele.

Mielőbbi jobbulást kí­vánunk!