Ruha teszt – 2005/01

Természetesen januárban is nyúztuk tartósteszt ruháinkat.

Dainese plexi – Esőben ne használd!

Érdemes lett volna Paulovits Imre arcát lefényképezni belső kamerával, amikor a Honda CBR 600 RR tesztjén először végighaladt a vizes célegyenesen tí­z előtte haladó motor mögött. Optimistaként a Dainese sisakhoz csak sötét plexit vitt, és hogy ez nem a kellő felszerelés az esős időben, az már motorra ülés előtt egyértelmű volt. De az igazi meglepetés akkor jött, amikor a plexiről először le akarta húzni a rácsapódott ví­zcseppeket, és hirtelen teljesen sötétben találta magát. Ez a plexi tudniillik egy karcmentesí­tő réteggel van bevonva, ami nem más, mint egy ví­zben oldódó gél. Eleinte csak magába szí­vja az esőcseppeket, majd amikor ezek már kezdenek rajta megállni, és az ember le akarná őket törölni, a gél felülete elkenődik.

A karcmentesí­tő hatás viszont tökéletes. Ha valamilyen tárgy karcot vagy bevájást ejt rajta, vizes ronggyal végigtörölve eleinte életlen csí­kok jelennek meg, majd kb. 3 perc elmúltával tükörsimára húzódik ki a felület. A nyáron le fogjuk tesztelni, mennyire tartós ez a rendszer. Viszont feltétlenül ajánljuk mindenkinek, hogy a xxx sötétí­tett plexi mellett mindig hordja magával az eredeti, ví­ztiszta plexit is, ha hosszabb úra indul, mert esőben különben megjárja.

Racer Samurai dzseki és nadrág – Hidegben jeles

Megkezdtük a Magyarországon újonnan megjelent márka, a Racer termékcsalád dzsekijének és nadrágjának tesztjét. A beköszöntő télies időjárás lehetővé teszi, hogy valóban szélsőséges körülmények között használva alkothassunk véleményt a ruházat használhatóságáról. A ruházat leí­rása szerint szél- és ví­zálló, valamint lélegző anyagból készült. A könyök-, váll- és hátprotektorok mellett mellkasprotektorokkal is rendelkezik. Maga a kabát három szétzippzározható részből áll: ellenálló Dynax külső, három rétegű Humax membrán, amely a szelet és vizet kizárni, valamint a testpárát kiereszteni hivatott, legbelső rétege az Airguard bélés, amely üreges szerkezete révén a testmeleget bent, a nyári meleget pedig kí­vül tartja. A nadrágnál a Humax bélést a Reissa membrán váltja fel, melynek feladata hasonló. Az első rövidebb – 16 km-es –  táv 3-4 fokban való megtétele alapján kedvező képet kaptunk a ruha tulajdonságairól – Mező János a kabát alatt mindössze egy pólót hordott – de a ruházat igazi hidegben való tesztje még hátravan.

A Racer ruházatot a Biker World forgalmazza 2005 márciusától. Tel.: 20/391-7054