Rossinak elég a neve, és dől a pénz

Nagyon úgy tűnik, hogy az Adidas fogja szponzorálni a Yamaha gyári csapatát.

 

A Yamaha MotoGP csapata új szponzort kap 2014-re, és ha lehet hinni az általában jól értesült PU24.it honlapnak, az Adidas tervezi támogatni Valentino Rossi és Jorge Lorenzo istállóját. Ez a honlap volt az, mely először szellőztette meg Jeremy Burgess távozását, szóval jólértesültnek tekinthető.

 

A támogatás állí­tólag egy nagyobb üzlet része, ami a Team Sky VR46 Moto3-as csapatot is magába foglalja. Úgy tűnik, a cég főleg az olasz piacra koncentrál, ahol növelni szeretné a termékjelenlétet a MotoGP-t közvetí­tő Sky Italia-n, ami nem mellesleg a Team Sky VR46 társszponzora. A szponzoráció összege még nem ismert, de a jól értesültek kétéves szerződésről beszélnek.

Azon túl, hogy az információt megszellőztető weboldal közel áll Rossi köreihez, í­gy valószí­nűleg hiteles a szerződés hí­re, az üzlet az Adidasnak is jól jön. A német sportszegyártó azóta áll folyamatos harcban a rivális Pumával, mióta az alapí­tó Dassler fivérek egy vita folytán két részre osztották sikeres, a bajorországi Herzogenaurachban működő Gebrüder Dassler Schuhfabrik nevű cégüket. Azóta mindkét cég jelentős pénzt és energiát fordí­t a rivalizására, és mivel a Puma a Ducatit látja el ruházattal, nem meglepő, hogy az Adidas tromfolni szeretne.

Jelenleg persze még csak pletykáról beszélünk, a hivatalos bejelentés valószí­nűleg 2014 elején érkezik majd, miután a jelenleg érvényes szerződések december 31-én lejárnak. Addig az Alpinestars gondoskodik a Yamaha ruházatáról, sőt az étkeztetésről is.