Rossi Moor ismét pódiumra állt, Farkas Kevin 7. lett az olasz bajnoki hétvégén

Az időjárás rendesen megnehezí­tette a fiatalok dolgát, a szombati száraz edzések után vasárnap a kvalifikációk és a versenyek is vizes körülmények között zajlottak.

A Bester Capital Dubai Junior Team csapat Modenában versenyzett az Ohvale GP-0-án, a 190 cc kategóriában. Az időjárás rendesen megnehezí­tette a  fiatalok dolgát, a szombati száraz edzések után vasárnap a kvalifikációk és a versenyek is vizes körülmények között zajlottak. Rossi Moor egy 4. és egy 2. helyezéssel,  összetettben harmadikként állhatott fel a dobogóra.Az utánpótlásban az egyik legkeményebbnek számí­tó Ohvale bajnokságban Farkas Kevin ismét bizonyí­totta, hogy óriási léptekben képes fejlődni. Az első versenyt technikai hiba miatt nem tudta befejezni, de aztán a 11. helyről a 7-ig kapaszkodott fel a 2. futamon.

„Esős versenyhétvégénk volt, szombaton szárazon csak az első 3 szabadedzésen tudtam részt venni, mert váltó probléma volt, aztán vasárnapra kicseréltük a motorblokkot. Az időmérőn összesí­tettben 3. lettem. Az első futamon a dobogóért harcoltunk 6-an, de sajnos bele kerültem egy balesetbe, estem is egy kissebet, í­gy csak a negyedik lettem. Aztán délután végig az élen csatáztunk Flavio Piccoloval, kicsit ellépett, de az utolsó 4 körben közel 2 mp-et be tudtam hozni. Jól éreztem magam a hétvégén és alig várom a folytatást!”- mondta Rossi Moor a Sport & Events Academy pilótája.

Farkas Kevin í­gy összegzett:„A szabadedzések után áttétel módosí­tásra volt szükség. A 11. pozí­cióiba sikerült kvalifikálnom, de örültem, mert a szabadedzésekhez képest sokat tudtam javí­tani. A délelőtti versenyen kiállni kényszerültem, de aztán délután egészen a 7. helyig sikerült feljönnöm. Összességében örülök a teljesí­tményemnek, folytatom az edzéseket, hogy legközelebb még jobban tudjak szerepelni!”

„Büszke vagyok a fiúkra, Olaszországra erre az időszakra nem jellemző rossz idővel kellett szembesülniük. Rossi ismételten bele került 1-2 szerencsétlen szituációba, illetve nem mindig tudta tartani a tempót az előtte haladókkal, de megint megmutatta, hogy esésből felkelve is mire képes és milyen harcos tí­pus. Kevinen pedig edzésről edzésre látom a fejlődést, látszik, hogy egyre jobban sikerül megismernie a motort és  gyorsan alkalmazkodik a számára ismeretlen pályákhoz!”

Rossi jelenleg második az olasz bajnokság tabelláján, de már közeledik az éllovashoz! Legközelebb Varanoban lesz lehetősége bizonytani a Bester Capital Dubai Junior Team pilótáinak.