Rossi hatodszor!

A Monza Rally Show történelmében még senki sem nyert ennyi versenyt.

Valentino Rossi hí­ven hagyományaihoz a MotoGP szezon és az első tesztek után autóba ült és ismét megmérette magát a Monza Rally Show-n. Az eseményre nyugodt hangulatban érkezhetett, miután Sepangban eldöntötték, hogy a jövő évi Yamaha M1 alapjait a 2016-os gép fogja jelenteni. A többi a Yamahán múlik…

Vale eddig sem volt eredménytelen a rally shown, hiszen 2006, 2007, 2012, 2015 után a tavalyi évben is ő állhatott fel a dobogó tetejére. Rossi ismét Ford Fiesta RS WRCvel indult, navigátora pedig Carlo Cassina volt. A Rossi klánból féltestvére Luca Marini és barátja Uccio is indult a viadalon.

A mostani futam első napján igen jól alakultak a Doki dolgai, az élről várhatta a folytatást. Vasárnap azonban a második etapnál a csapat hibázott és a mérlegelésen az autó könnyebb volt a megengedettnél. Rossi 10 másodperces büntetése után úgy érezte, hogy ennek a futamnak már csengettek, de aztán a mindent eldöntő utolsó menetben fő riválisa, Marco Bonanomi kétszer is hibázott í­gy a Doktor fordí­tani tudott, ezzel megszerezve a rekordot jelentő hatodik győzelmét. Második helyen a VB menő Thierry Neuville lett egy 2016-os Hyundai-al.

A Monza Rally Show történelme 1938 óta í­ródik.

A rally aktivitás azért is érdekes Rossi kapcsán mert a napokban kijelentette, hogy ha egy napon úgy dönt, hogy kiszáll a MotoGP-ből akkor jön 10 év autózás… A tervek közt rally és Le Mans is szerepel.

Az alábbi videókban megtekinthető, hogyan rúgta neki Rossi a hétvégén: