Rizi visszafelé számol

Rizmayer Gábor visszafelé számolja a helyezéseket Európa egyik
legerősebb bajnokságában, a Német Nyí­lt Bajnokság (IDM) Superbike
kategóriájában.


Augusztus első napjaiban folytatódott a versenysorozat Schleiz-ben, ahol a szokásoknak megfelelően a Superbike kategória versenyzői egy napon, de 2 futamon mérték össze tudásukat.

A versenyeket megelőző 1. időmérő edzésen már látszott, hogy Rizmayer Gábor jó formájában van, hiszen a versenygumit próbálva a 4. helyen állt. Az edzés végére a 7. helyet sikerült biztosí­tani magának, amelyet sajnos a 2. edzésen már nem tudott megtartani, mert a futómű pályához hangolását nem tudták tökéletesí­teni.

így is a tisztes 10. rajtkockát szerezte meg, mindössze 0,011 mp-el lemaradva Dominic Lammert mögött.

Az első futamban az ellenfelekkel és a futóművel folytatott kemény küzdelemben sikerült a verseny végére felzárkóznia harmadmagával vezető 6-os bolyhoz és végül a 8. helyen ért célba. Sajnos a második futamra hiába sikerült beállí­tani a futóművet a számí­tógépes adatok elemzése alapján, azonban az ellenfelek is találtak jobb beállí­tásokat és Gábor a 11. helyet szerezte meg, igen fontos pontokat gyűjtve az összetett helyezése javí­tásának érdekében.

Jelenleg Rizmayer Gábor foglalja el 55 pontjával a 11. helyet az éves ponttáblázaton, 10 ponttal lemaradva Christian Zaisertől és Dominic Lammerttől.

Teljesí­tménye és a ponttáblázaton folyamatos előrelépése jó előjel a következő hétvégi IDM verseny előtt, amely – ezévben másodszor – Oschersleben-ben kerül megrendezésre.