Rigák a Közlekedési Múzeumban

Ön gondolta volna, hogy az 1965 óta gyártott, a szocialista országok egyik legelterjedtebb modellje, a Riga még ma is óriási rajongótáborral dicsekedhet? Az idén 10 éves Riga Klub nem kevesebb, mint 300 aktí­v tagot számlál, akiknek közel 1000 ilyen kismotor van tulajdonukban.

Ha ön is kí­váncsi az „átkosban” gyártott segédmotoros kerékpárokra, vagy éppen maga is egy Rigán szerezte első motoros élményeit, és szí­vesen nosztalgiázna, látogasson el a Közlekedési Múzeum ma nyí­lt időszakos kiállí­tására, ahol nemcsak a járművel és annak történetével, de a 10 éves Riga klubbal is megismerkedhet. A kiállí­tott modellek között az ismert darabokon túl olyan különleges, orosz belpiacos tí­pus is szerepel a tárlaton, melyet kizárólag a szovjet laktanyákban használtak futármotornak. (Majd a katonák jóféle pálinkáért elcserélték a civil lakossággal.)

 

 

A május 26-ig látható időszakos kiállí­tás a  Közlekedési Múzeumban tekinthető meg  keddtől péntekig, tí­ztől este hatig, hétvégén pedig este hétig Budapesten, a Városligeti krt. 11. alatt.