REV’IT! AIRWAVE 2 LADIES NYÁRI DZSEKI

Jó egy hónapja érkezett hozzánk a RedRacingtől a Rev’it! Airwave 2 Ladies nyári dzseki, és éppen azóta tombol a hőség. Tény, hogy van az a pont, amikor már a gondolattól is rosszul van az ember, hogy bármiféle hosszú ujjú dologba belebújjon. De bármekkora a kísértés, higgyük el, hogy motoros dzsekiben jobb, és nem csak a „mi van, ha baleset lesz” miatt. Ilyen melegben már a menetszél se hűt, hanem inkább éget, a napsugárzásról nem is beszélve, és hát ott van a por, vagy a tempónál becsapódó rovarok. A tapasztalat pedig az, hogy az Airwave-ben ki lehet bírni. 30-35 fok között még kifejezetten komfortos, felette már minden meleg, de a motoros farmer rosszabb.

A meleggel együtt rendszerint felmerül a hátprotektor kérdése is. Az Airwave 2 alaptartozéka a könyök- és a vállprotektor, míg a hátprotektort külön kell hozzá megvásárolni. A Rev’it! a SEESOFT RV-t ajánlja dzsekijéhez, amely a Red Dot díjjal jutalmazott SEEFLEX termékcsaládjának része. Annak ellenére, hogy ez egy lágyprotektor, megkapta a legmagasabb Level 2-es CE minősítést. A kulcs a réteges felépítésben rejlik. Ezek a rétegek bizonyos mértékig elcsúsznak egymáson, ami segíti a becsapódás energiájának gyors eloszlatását, ugyanakkor a nitril és polinorbornén-kaucsuk nagyon ellenáll az ütéseknek.

A kabát hátrészén kialakított zseben felirat segít, hogy melyik méretű protektort kell hozzá megvásárolni, a 38-as női mérethez éppenséggel a 4-est. A behelyezésnél kell egy kicsit erőltetni, utána viszont biztosan áll a helyén, nem mozog. A különleges anyag memóriahabként is funkcionál, ennek köszönhetően pár másodperc után felveszi viselője hátformáját, és olyan jól illeszkedik, hogy észrevétlenné válik. Még hátizsákot hordva sem érezni. A szellőzés már más kérdés. A dzseki hálós anyagával természetesen nem vetekedhet, de a perforált szerkezet segít, hogy ne jelenjenek meg pólónk hátán nedves foltok.