Retróban a Yamahát sem kell félteni

Néhány nappal ezelőtt, amikor kiderült, hogy a BMW nemcsak egy-egy klasszikus modellt tervez készí­teni, hanem létrehoz egy komplett részleget, ahol kizárólag ilyen tí­pusok fejlesztgetésével foglalkoznak, feltettük a kérdést, hogy tényleg ekkora a retró hullám?

 

A választ pedig úgy néz ki a Yamaha is megerősí­ti. A japán gyártónál ugyancsak figyelik, és igyekeznek kiszolgálni a trendet. Legújabban a nemrég bemutatott SCR950 Scramblerrel, amit 2017-es modellként ismerhetett meg a nagyközönség.

 

Motorok Yamaha SCR950 2017
Kattintson a képre a galériához!


A fenti képgalériában és a lenti videóban is látható újdonság a motorversenyzés hőskorát igyekszik visszahozni. Erre szolgálnak a klasszikusan elhelyezett rajtszámtartók, a lapos ülés és a fűzött felnik. A hab a tortán a fekete V2-es és a hozzá tartozó kipufogó.

 

Ami a technikai alapjait illeti, az új Yamaha a jól ismert XV950-es közeli rokonának tekinthető. Ennek megfelelően a meghajtásáról ugyanaz a 942 köbcentiméteres, 60 fokos, SOHC vezérlésű V2-es gondoskodik, ami ötsebességes váltón keresztül közvetí­ti erejét a hátsó keréknek.

 

Az SCR950 forgalmazása júliusban indul. A vételára a tengerentúlon 8699 dollár, tehát nagyjából 2,4 millió forint lesz.