Rendszeres razzia lesz a Dunakanyar szerpentinjein

Motorosokra, segédmotorosokra és kerékpárosokra fókuszálnak a rendőrök

Ha megjön a jó idő, rengeteg motoros dönt úgy, hogy felkeresi az ország legszebb szerpentinjeit és megpróbálja kicsit élvezni járműve képességeit. Sokan a Szentendre környéki kanyarokban szeretik elengedni magukat, amivel természetesen a rendőrök is tisztában vannak.

 

A hatóságiak éppen ezért „a balesetek visszaszorí­tása” céljából havonta terveznek átfogó akciót, melyek során elsősorban a motorosokra, a segédmotorosokra és a kerékpárosokra fókuszálnak. Többek között ellenőrzik a biztonsági eszközök használatát, illetve felelősségre vonják a bódult, vagy ittas állapotú járművezetőket.

 

 

Az első ilyen akcióra április 17-én került sor. Az akkori, nyolcórás razziában a szentendrei és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei mellett az Első Motorvéd Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek. Egyenruhásból nyolc, polgárőrből tizenhárom alkotott vegyes járőrpárokat és í­gy ellenőrizték a Szentendre környékén közlekedőket. A megállí­tottak nagyjából harmada volt motoros. Pénzbí­rsággal 36, közigazgatási bí­rsággal 17 szabályszegő sofőrt sújtottak.

 

(forrás: police.hu)