Red Bull Sea to Sky – Törökország, Antalya, Kemer

29 országból több mint 200 endurós érkezett, hogy részt vegyenek a világ legélvezetesebb extrém enduróversenyeként is emlegetett Red Bull Sea to Sky-on.

2014-ben is nagy lendülettel indult neki a hazai enduro elit a hatnapos szervezésének. Sajnos a távoli Argentinára nem jött össze elegendő pénz.
A csalódás elűzésére találtam ki, hogy a Hatnapos helyett egy háromnapos versenyt próbáljunk ki, a Redbull Sea to Sky-t. Hamar csatlakozott hozzám Hadobás ídám, Holló Bence, Tóth Barna és Leffler Attila. A szerví­zünket Kusz Józsi vállalta fel, nagy köszönet neki érte, a szurkolásról a velünk kiutazó családtagjaink gondoskodtak.
A versenyről azt kell tudni, hogy tipikus extrém verseny. A Romaniacs rendezőjeének Martin Freinadametznek a neve fémjelzi ezt a versenyt is.

 

Sportesemények Red Bull Sea to Sky - Törökország, Antalya, Kemer

 

 

Első nap, pénteken egy tengerparti prológot kellett teljesí­tenünk, az épí­tett akadályok mellett a rendkí­vül puha homok nehezí­tette meg a dolgunkat. Az itt elért helyezés alapján történt a szombati rajt. Hajnalban leesett eső rendesen csúszóssá tette a köveket, de az endurós nyomvonal nem volt extra nehéz. Az 55 km-es pályát kb 2 óra alatt teljesí­tettük. Ezen a napon a vasárnapi rajtsorrend dőlt el. Szerencsére több eső nem esett, vasárnap reggel kilenckor kellemes 22 fokban rajtoltunk el. Ennek azért örültünk, mert korábban 28 fokot mutatott a hőmérő.

 

Sportesemények Red Bull Sea to Sky - Törökország, Antalya, Kemer

 

 

Ezen a napon 13 csekkpont várt ránk. A 6. csekkpont elérésével bronz, a 9. csekkpont elérésével ezüst és a 13. csekkpont elérésével arany minősí­tést szereztek a versenyzők. Az arany minősí­tés az Olympos hegy legtetejének elérését jelentette, mely 2365 m magas. A 213 indulóból 50 versenyző szerzett bronz, 64 versenyző szerzett ezüst, és 60 versenyző szerzett arany minősí­tést. A mezőny világszí­nvonalú volt az első helyet Graham Jarvis, a másodikat Jonny Walker, a harmadikat Andreas Lettenbicher szerezte meg úgy, hogy Wade Young-ot az utolsó 20 méteren előzte meg. A magyar csapatból Leffler Attila és Hadobás ídám a kilencedik csekkponttal ezüst, Tóth Barna 11-es csekkponttal ezüst, Holló Bence 12-es csekkponttal ezüst, és jómagam a cél elérésével arany minősí­tést értünk el.

 

Sportesemények Red Bull Sea to Sky - Törökország, Antalya, Kemer

 

 

A pálya extreme nehézsége mellett meg kellett küzdenem a technikával is, hiszen a verseny elején megsérült a hűtőm és elfolyt belőle a ví­z. Annyira felmelegedett a motorblokk, hogy már a kuplungom sem működött. Folyamatosan öntöttem a motorba a vizet, í­gy tudtam teljesí­teni a távot. Nagyon örülök, hogy első magyarként sikerült felérnem a hegy tetejére!

 

Sportesemények Red Bull Sea to Sky - Törökország, Antalya, Kemer