Rattray a Kawasakinál

Igaznak bizonyultak azok a hí­resztelések, amelyek szerint a tavalyi MX2-es világbajnok, a dél-afrikai Tyla Rattray idén a Kawasakihoz igazolt. Ezt szombaton a Monster Energy Pro Circuit Kawasaki csapat vezetője, Mitch Payton erősí­tette meg.

    Rattray hosszú évek próbálkozásai után tavaly végre világbajnok lett a motokrossz vb-n. Rattray MX2-es vb-cí­mében óriási szerepe volt a KTM-nek is, hiszen 2001 és 2008 között a krosszost a legnehezebb helyzetekben is segí­tette az osztrák márka. A KTM és Rattray újai mégis szétválták december 4-én. Rattray ugyanis mégis úgy döntött, hogy inkább Amerikában folytatja a karrierjét és nem a világbajnokságon. Rattray tavalyi KTM-es szerződésében az szerepelt, hogy ha világbajnok lesz, akkor Amerikába költözhet át. A 24 éves krosszos azonban túl későn határozta el magát, amiért a brit Tommy Searle mellett már nem jutott hely Rattray-nek a KTM amerikai csapatában. Pénzhiány miatt. Rattray viszont mindenképpen Amerikában akarta folytatni. Ez vezetett a KTM-Rattray váláshoz.


    A KTM-Rattray szerződés felbontása után szinte azonnal hí­rbe hozták a dél-afrikai krosszost az amerikai Monster Energy Pro Circuit Kawasaki csapattal, ám a szóbeszédet egyetlen fél sem erősí­tette meg. Aztán az elmúlt szombaton Mitch Payton megtörte a hallgatást és elmondta, hogy Rattray idén a 250-es amerikai motokrossz bajnokságban fog szerepelni a Kawasaki szí­neiben. Rattray jelenleg már Kaliforniában edz a KX250F-fel és gőzerővel készül a Nationalre. Rattray tehát idén még nem fog bemutatkozni az amerikai szuperkrossz bajnokságban, ahol 2010-ben akar debütálni a Lites kategóriában