Rajzon már látható az új Horex

25 000 euró lehet a vételára

Akik rendszeresen követik a motoros világ hí­reit, bizonyára tudják, hogy a 2010-ben újraindí­tott Horex, tavaly év végén lehúzta a rolót. Azonban alig két hónappal később már arról lehetett hallani, hogy a legendás márkával kapcsolatban még nincs minden veszve, mivel egy új befektető, a 3C Carbon Group felvásárolja.

 

A nem hétköznapi történet következő fejezeteként megjelent az első rajz, ami az új Horex VR6-ost mutatja. A német Motorrad magazin képén jól látható, hogy az új tulajdonos nem akar gyökeres változtatásokat, ezért érintetlenül hagyja az olyan főbb elemeket, mint a váz, a blokk és a futómű. Ugyanakkor a nyereg, a váznyúlvány és a kipufogó módosult.

 

 

Pontos számadatokat egyelőre hiába keresünk, de a tény, hogy a 3C Carbon Group a szénszál-erősí­tésű műanyagok specialistájának számí­t, arra enged következtetni, hogy a motorkerékpár több elemét is ebből a modern anyagból faragják ki, aminek egyértelmű velejárója az alacsonyabb tömeg.

 

Ami az új modell vételárát illeti, arról egyelőre szintén csak találgatások láttak napvilágot. A legvalószí­nűbb forgatókönyv szerint az új Horex VR6-ost egy még exkluzí­vabb kör igényeihez igazí­tják. A mostani becslések 25 000 euróról szólnak.