Power-scooter a Kawasakitól

A Kawasaki hamarosan piacra dobja az első európai piacra szánt robogóját, a J300-at. Az új, í­zig-vérig Kawasaki modellel a márka a városi és elővárosi közlekedésben egyre nagyobb szerephez jutó robogók szegmensében is erősí­teni kí­vánja pozí­cióit az európai piacon.

Az utóbbi években Európa szerte megélénkült a kereslet az olyan stí­lusos, könnyen vezethető robogók iránt, amelyek rendkí­vül jó szolgálatot tesznek az elővárosi ingázás és a városi közlekedés során. A Kawasaki kí­nálatában már eddig is voltak olyan motorok, amelyek ezekre a fogyasztói igényekre is választ tudtak adni, a népszerű ER sorozat, illetve a sokoldalú Versys modelleket kiegészí­tve, a J300-al most azonban teljessé válik a paletta.

 

 

így a funkcionalitást előtérbe helyező vásárlóknak sem kell többé lemondaniuk majd az egyedülálló Kawasaki életérzésről. Az európai piacra lépés során ugyanis a márka számára elsődleges cél volt, hogy a robogó szegmensben is olyan modellel jelenjen meg, amely hitelesen testesí­ti meg a már emlí­tett Kawasaki életérzést.

 

 

Éppen ezért a márka külön designer csapatot állí­tott fel, amely azt a feladatot kapta, hogy olyan robogó alkosson meg, amelyben a szenvedély testet ölt. A J300 már elnezésében is ezt képviseli, a tí­pusjelzésben található „J” ugyanis a japán „jyounetsu” szóból származik, amely szenvedélyt jelent. Ezt a tervezési vezérelv nem csak a hamarosan debütáló J300-nál, de a 2014-es szezon minden jelentős Kawasaki modelljénél is tetten érhető lesz. A J300 tervezését és a designt a márka európai kutatás fejlesztési részlegét és a Kawasaki Akashiban található üzemének mérnökeit dicséri.

 

 

A J300 először 2013. november 5.-én, az EICMA kiállí­táson mutatkozik be a sajtó és a nagyközönség előtt, de várhatóan már az év végétől a hivatalos Kawasaki kereskedésekben is elérhető lesz az új modell Európában.