Pichon programja

Október eleje óta tudjuk már, hogy a kétszeres motokrossz világbajnok, a francia Mickael Pichon 2006 után visszatér a motokrossz vb-be. A Rakéta becenevű motoros pedig pár napja elárulta a teljes 2009-es programját is, valamint azt, hogy miért az MX3-ban tér vissza.

    Pichon 2009-es versenynaptárában a főszereplő az MX3 lesz, ahol április és szeptember között mind a 16 nagydí­jon el fog indulni. Pichon idénye azonban már januárban el fog kezdődni, hiszen a Hondával kötött szerződése értelmében részt kell vennie két franciaországi tengerparti homokversenyen is. Január 18-án a Rondes des Sables, mí­g február 21-én és 22-én a világ leghí­resebb tengerparti viadalán, az Enduro du Touquet versenyen fog elindulni. Emellett Pichon 2009-ben 3-4 nemzetközi szupermoto megmérettetésen is jelen lesz. A szupermotoval kapcsolatban még nem lehet tudni, hogy melyek lesznek a kiválasztott viadalok.

    Pichon versenynaptárából is világosan látszik a motoros elképzelése. A 2001-es és a 2002-es 250-es krossz világbajnok két év endurozás után – 2007-ben és idén is francia enduro bajnok lett az E2-ben – mindenáron ismét elsősorban motokrosszozni akart. ím Pichon reális maradt önmagához képest, mí­g egyáltalán nem akart a reflektorfénybe kerülni. Pontosan ezek miatt nem a királykategóriába, az MX1-be nevezett be, hanem a sokkal kevésbé népszerű MX3-ba. Pichon nem akar nyomás alatt versenyezni, nem akar a média középpontjába kerülni. És azt is nagyon jól tudja, hogy már nem tudna olyan szinten motorozni az MX1-ben, mint régebben. Pichon 2009-ben már 33 éves lesz, a legutóbbi teljes motokrossz vb-idényét 2005-ben teljesí­tette, azaz az elmúlt három évben rendesen kiesett a gyakorlatból. És itt elsősorban az erőnlétre kell gondolni! Pichon visszatérésének az ötlete egyébként a Honda France támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. A Honda France előzetesen a tengerparti homokversenyekre kereste meg Pichont, majd ezt követően jött az MX3. Ahol Pichon a saját bevallása szerint elsősorban szórakozni akar és nem világbajnok lenni! Majd meglátjuk! Elég csak az MX3 2007-es szezonnyitójára gondolni, amikor is Pichon kettős győzelmet aratott szabadkártyásként.