Pedrosa legyőzhetetlen volt

Pedrosa remek rajtjának köszönhetően az élre állt, senki sem tudta beérni.

Az amerikai nagydí­j váratlan eredményt hozott. A spanyol Dani Pedrosa a negyedik helyről rajtolva már a verseny elején az élre állt, és ezt a helyet nem is tudta már senki megkaparintani előle. A dobogós helyekért azonban nagy csata zajlott, Stoner, Rossi, és Lorenzo között.

Laguna Seca - Lorenzo és Rossi

Lorenzo előzési kí­sérlete, majdnem bukás volt a vége

Casey Stoner a Ducati versenyzője a versenytáv felénél kicsit visszalassult, í­gy csak a negyedik helyet tudta megszerezni. Stoner azonban hasonlóan az előző versenyekhez nem volt száz százalékos állapotban, gyomorpanaszai nehezí­tették a versenyzést.

Lorenzo a rajtnál rontott, és visszacsúszott, í­gy kapaszkodnia kellett, amely nagyon jól ment, hiszen nem csak Stonert érte be, de a 28. körben Rossit is. Előzési kí­sérlete azonban nem sikerült, a motor beszitált és csak nagyon szélesen tudott befordulni, nagyon sok időt veszí­tve ezzel.

Talmácsi Gábor - Laguna Seca

Talmácsi Gábor nagyon jól rajtolt

Magyar versenyzőnk Talmácsi Gábor ismét remekül rajtolt, az első kanyarnál több versenyzőt is maga mögé utasí­tva fordult. Gábor versenyzése sajnos nem volt hosszú, hiszen a 3. körben a 15. helyről kicsúszott, és nem tudta folytatni a versenyt. Gábornak ez a pálya teljesen új, hiszen eddig még nem versenyzett itt.

A verseny legnagyobb butaságát James Toseland követte el. Az angol pilóta a rajnál kiugrott, amiért büntetést kapott, de nem hajtott ki a boksz utcába letölteni a büntetést, amiért kizárták.

Laguna Seca

Pedrosa közel egy éve állt dobogón utoljára

A ponttáblázat vezetője Rossi 9 pontra növelte előnyét Lorenzoval és 16 pontra Stonerrel szemben.