Pedálokkal és elektromos motorral készül a Ducati legújabb Scramblere

ítszámí­tva majdnem 800 ezer forint az ára

A „Scrambler” szó hallatán a Ducatival kapcsolatban mindenki az olasz gyártó újraélesztett modelljére (illetve most már a Flat Track Proval és a Sixty2-vel kiegészülve komplett modellcsaládjára) asszociál pedig ugyanezzel a névvel egy egészen más kategóriájú járművet is piacra dobtak Bolognában.

 

Ducati Fat e-Bike Scrambler


A Ducati Fat e-Bike Scrambler egy kerékpár, amit a szokásos módon tekerni kell, de a sofőr munkáját a 24 sebességes Shimano váltó mellett egy 250 W teljesí­tményű, háromfázisú, kefe nélküli motor is segí­ti. Az elektromos egységnek 400 Wh-s Lithium ion akkumulátor szolgáltat annyi energiát, hogy a hatótávolság elérje az 50 km-t. Ha pedig a 2,5 kg-s telep teljesen lemerül, akkor összesen 6 órán keresztül kell töltőre csatlakoztatni.

 

Az Audi fennhatósága alatt üzemelő, dél-európai gyártó villanykerékpárját 25 km/h-s sebességig segí­ti a beépí­tett motor, ha ennél gyorsabban szeretne a vezető száguldani, azt már izomerőből kell megoldani. Ez nem lesz könnyű feladat, mert az alumí­nium váz ellenére is 26 kg-t nyom a szerkezet.

 

A vételára 2490 euró, ami aktuális árfolyamon alulról súrolja a 800 000 forintos értéket.