ORFK-OBB MotoMia – így láttuk mi

Nem dúskáltunk idén motoros eseményekben. A nagyobb, és javarészt a kisebb találkozókat is sorra eltörölték, így aztán már ki vagyunk éhezve a motoros programokra.

Tesztmotorozásra is volt lehetőség.

Remek hangulatú napot könyvelhetett el az a több mint 500 motoros és kísérőik, akik szeptember 19-én ellátogattak az ORFK-OBB MotoMia rendezvényre, a budapesti KTM és Husqvarna Centrumban. Egyszerre volt családias és nagyszabású! Elképesztő, hogy a szervezők mennyi programot tudtak belezsúfolni egyetlen napba. Folyamatosan pörgött a tesztmotorozás, melyen a KTM és a Husqvana modelljeivel mehettek egy nagyobb karikát a jelentkezők. Próbára tehették ügyességüket a Safety Hungary tesztpályáján, ahol vezetéstechnikai tudásukat csiszolhatták a vállalkozók.

Folyamatos sorok álltak a Mami teljesítménymérő kamionja előtt, ugyanakkor a legkisebbek is átélhették, milyen a motorozás a kifejezetten nekik épített gyakorlópályán. Jó tanácsokkal láttak el bennünket a mentőmotorosok, akik egy baleseti szimulációt bemutatva magyarázták el, hogy mit kell tennünk, ha egy társunk bajba kerül.


Jeli Attila farönkökön bizonyította, hogy egy túraenduró még mire „is” képes avatott kezekben. Egymást váltották az előadások, a hasznos baleset-megelőzési tanácsok mellett többek között a 10-szeres Dakar induló Gyenes Emánuel izgalmas élménybeszámolóját is meghallgathattuk. A folyamatos jó hangulatról az esemény műsorvezetője, Tóth Roland gondoskodott, a korgó gyomrokról pedig a pörkölt tarhonyával, no meg az almás-túrós rétes, amire minden regisztrált motoros a szervezők vendége volt.

A kicsiknek is akadt program.
Gyenes Emánuel a verseny tapasztalatairól mesélt.

És természetesen ott voltunk mi is, a Motorrevü szerkesztőségének tagja. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki meglátogatta standunkat egy jó beszélgetésre, vagy éppen kihasználta az esemény alkalmával meghirdetett kedvezményes előfizetési akciónkat.

A napot felvonulás zárta, több mint 100 motoros indult rendőri biztosítással a Flórián térre, a Közlekedési balesetek áldozatainak emlékhelyéhez egy közös mécses gyújtásra, megemlékezésre.