Szeptember 19. ORFK-OBB – MotoMia a KTM Centrumban

Hát nem a 2020-as év lesz az évtized motoros programoktól legzsúfoltabb éve, az már biztos. És milyen jó, hogy az importőrök már évekkel ezelőtt törölték eseménynaptárukból a 2020-as motorkiállítást. Így legalább nem kellett a vírusjárvány miatt elhalasztani. Sorra dőltek be a tervek rendezvényekről, túrákról, kirándulásokról, mindenféle motoros programról. De van itt még valami, amire érdemes lesz eljönni.

Szeptember 19-ére nagyszabásúnak ígérkező motoros esemény megszervezésébe vágott bele az ORFK-OBB. Az éveken át a Hungaroringen megrendezett Motofeszt nevű családi esemény vírusoptimalizált változatáról van ugyan szó, de a programokat nézve egyáltalán nem tűnik az esemény csökkentett üzemmódúnak. Neve szépen és olaszosan cseng: Moto mia, helyszíne az őrmezei KTM és Husqvarna Centrum (1112 Budapest, Vizsla utca 1–3.).

Mivel a Moto mia eseményeinek sora napról napra bővül, egzakt programkalauzt a lap nyomdába adásakor még nem tudunk adni. Amit eddig tudni lehet, hogy mindenkit, tehát nemtől, kortól, motormárkától függetlenül MINDENKIT szeretettel és szívesen látnak, aki egy jó szórakozásra, motoros társaságra, motoros eseményre vágyik.

Tevékenységek és programok a teljesség igénye nélkül:

Mit hová tekerjek? – Fejtágító a futóműről és a beállításokról Dávid István WP-szakértővel – előzetes regisztráció alapján

KRESZ Kvíz – Ismerjük egyáltalán a KRESZ-t? Itt nem lehet megbukni

Fékpad teljesítménymérés (MAMI) – Számok verbális szkanderekhez

KPM műszaki felmérés, tanácsadás – Legális a motorod? Inkább itt derüljön ki…

Motor súlymérés, mérlegelés – XS-től az XXL-ig

Sisak-átbeszélő teszt – Halló, van ott valaki? Úristen, hova lett az utasom?

Túrafelszerelés – workshop – Elhoztad a sátrat? Én azt hittem, te raktad el.

DIY motorszerelő workshop – Csak magadat okolhatod

Védőfelszerelés workshop – Amitől kevésbé fáj

Motorkerékpár-biztosítással kapcsolatos tanácsadás – Mindenkit érhet baleset

Továbbá: gyerekek utasként, milyen hangos lehet a kipufogód ma? Szabályok itthon és külföldön. Fényszóró-beállítás és világításteszt – látni és látszani. Elsősegély gyakorlati bemutatóval, ameddig a mentő megérkezik.

Láss jól – szemészeti vizsgálat és tanácsadás. Motor pszichológia – esés után hogyan térjek vissza a motorozáshoz? GPS, navigáció és útvonaltervezés.

Gumiválasztás – onroad, offroad, túra, pálya, guminyomás. Díjmentes műszaki átvizsgálási lehetőség előzetes bejelentkezés alapján, és motoros vezetéstechnikai tréning a rendőrmotorosok kiképzőitől.

A napot motoros felvonulás zárja, amely során a résztvevők a KTM Centrumtól rendőri felvezetéssel motoroznak el a Flórián téren lévő Közlekedési balesetek áldozatainak emlékhelyéhez.

Gyertek el! „Mindenki hozzon magával még egy motorost!” Kérjük, kísérjék figyelemmel a Motorrevü, az ORFK-OBB és a KTM Centrum közösségi oldalait az aktuális információkért.

Bővebb infó az eseményről: https://www.facebook.com/events/1031864687243554/