Oldtimer Show ötödjére

Az Oldtimer Show idén ünnepli 5. születésnapját. E jeles évforduló méltó
megünneplése arra sarkallta a szervezőket, hogy az eddigieknél is
nagyobb látványossággal és sok újdonsággal rukkoljanak elő.

Természetesen 2011-ben is teljesen új kollekcióval jelentkezik az Oldtimer Show, amely Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer rendezvénye.

Idén maga a kiállí­tás, és a kiállí­tási anyag struktúrája is változott, még jobban a minőségre és a kulturális jellegre koncentrál. Korabeli háttérzene, és korabeli ruhákba öltöztetett hostess lányok erősí­tik a kiállí­tócsarnok nosztalgikus hangulatát. Egy új kiegészí­tő program is belépett, amelynek hivatalos neve: „PORT.hu Old Fashion” divat show. A kiállí­tás mind a négy napján, naponta három alkalommal láthat a közönség fél órás divatbemutatókat. A divatbemutatókon a XIX. század eleji divat lesz a fő téma.


Mi a helyzet a veterán autókkal és a motorokkal? Hiszen mégis csak ez a lényeg! Idén igen szép kollekciót sikerült összegyűjteni. A szervezők több, mint 2 000 járműből válogatták ki azt a 275 db veterán masinát, amit a közönség is megcsodálhat. A 275 db veterán jármű 275 db járműtí­pust is jelent. Ebben a tekintetben az Oldtimer Show, időszakos tárlat lévén, a világon egyedülálló! A kiállí­tott járművek mind muzeális minősí­tésűek! Tuning autók és hotrod autók az Oldtimer Show-n nem vehetnek részt. Látható lesz 40 db USA autó, 100 db európai autó, 40 db magyar motor, 50 db külföldi motor, katonai járművek és hadi felszerelések, KGST autók, stabil motorok és mezőgazdasági gépek. Az idei kiállí­tás újdonsága a 20 db autóból álló „Youngtimer” szekció, amelyben majdnem veterán korú, nemes autómárkák szerepelnek. A 3. Oldtimer Show-n bevezetett KGST szekció azóta kedvenccé vált. 2011-ben táthatják majd a szájukat a szocialista korszak nosztalgiájára vágyók, hiszen rengeteg különleges modell kerül bemutatásra. Hoznak Csehországból 2 db különleges Tátrát – az egyik egy ponyvatetős 57Z Sport 1933-ból, a másik egy 87Z 1948-ból. Ez utóbbi hátulja olyasmi, mint a mai F1-es autók, függőleges vezérsí­kkal és farmotorral rendelkezik. Kiállí­tottak között láthatnak Tátrából még egy 503-as kormányzati autót is, amelyben V8-as boxermotor dolgozik. A Tátrákról tudni érdemes, hogy mind léghűtéses és sok köztük a farmotoros. Itt lesz a Csajka elődje, a „nagy fekete autó”, amely a „Tanú” cí­mű film főszereplője is volt, valamint rengeteg különlegesség a keleti blokkból, a DKW-től az EMW-ig, egy hazánkban soha sem látott ZAZ, Szovjet gyártmányú kisautó is. A veterán autók közül kiemelkedő téma a 10 féle Rolls-Royce modellt bemutató exclusiv tárlat, a motorkedvelők számára pedig kuriózum lesz a 12 db NSU veteránmotor kollekció bemutatása.


A stabil motorok és a mezőgazdasági gépek is parádézni fognak. A petróleummal, nyersolajjal, faszéngázzal és egyéb szénhidrogénekkel üzemelő gépek életre kelnek a SYMA legnagyobb rendezvénycsarnokában. Aki még nem látott ilyet, annak biztosan maradandó élmény lesz ezeket az ősmotorokat látni füstölni, hallani az egyenetlen járásukat és belélegezni a semmihez sem hasonlí­tható füstjüket.

Várja látogatóit egy kellemes nosztalgiázásra az idei Oldtimer Show-n a szervező Oldtimer Show Kft.