Nyí­lt levélben háborognak a Husqvarna-dolgozók

A KTM által felvásárolt márka Ausztriába költöztetése 240 munkavállaló állásába kerülhet, akik a világbajnok Tony Cairoli segí­téségben bí­znak.

A Husqvarna mozgalmas közelmúltjáról már többször í­rtunk. Először a BMW eladta a céget a KTM vezérigazgatója, Stefan Pierer által vezetett osztrák Pierer Industries AG-nek, majd bejelentették, hogy a Varese melletti gyárat bezárják, és a gyártást a KTM egyik osztrák üzemében folytatják, majd jött a hí­r, hogy a Husqvarnát összekapcsolják a Husaberg technológiájával.

 

 

A sok változásnak áldozatai is vannak. Az Olaszországból Ausztriába költözés 240 munkavállaló állásába kerül, és akkor még nem beszéltünk a beszállí­tó vállalatok ellehetetlení­téséről. A kényelmetlen helyzettel váratlanul szembesülő dolgozók pár hete tüntetést is szerveztek, mikor kiderült, hogy az MV Agusta is érdeklődött irántuk, a tulajdonos mégis a KTM-nek adta el a vállalatot. A cég új tulajdonosa és az olasz Gazdasági Minisztérium közötti megbeszélés eredményéről még nem tudunk, de a dolgozók sem bí­znak abban, hogy a kormány fogja őket megmenteni, sokkal jobban bí­znak a KTM pilóta és hatszoros MX világbajnok honfitársuk, Tony Cairoli közbenjárásában.

 

Cairolinak í­rt nyí­lt levelükben, ami itt olvasható angolul, hozzák nyilvánosságra az őket ért igazságtalanságot. Hivatkoznak a közös olasz szí­vre, arra az olasz tehetségre, ami sikert hozott a KTM-nek. Sérelmezik, hogy tehetetlen megfigyelői és elszenvedői a KTM birodalomépí­tésének, úgy gondolják, nem ezt érdemlik sokévi munkájukért cserébe, és kifejezik aggodalmukat a jövőt illetően.

Cairoli diplomatikus, Twitteren küldött válaszában együttérzéséről biztosí­tja 240 tisztelőjét, de mint minden részletet nem ismerő profi sportoló, nem tudja kommentálni a Pierer Industries és a Husqvarna ügyleteit, ám reméli, hogy pozití­v véget ér mindenki számára a kialakult helyzet.