Ninja H2R helyett…

Ma nyí­lt a Mobilitás 2014 Autókiállí­tás és vásár.

Jó 10 év kihagyás után ismét autókiállí­tást rendeztek Budapesten, a SYMA rendezvényközpontban. A háromnapos, alapvetően autós rendezvényen két motor márka, a Harley-Davidson és a Kawasaki is jelen van. Utóbbi csupán egy szí­nfolt volt az Ivanics Csoport autói között, ám mégis kiállí­tottak egy Magyarországon még nem látott modellt, a Ninja 250 SL-t. A negyedliteres egyhengeres motor európai bemutatója alig két hete zajlott Milánóban. Igaz, a Kawasakisok nem titkolták, eredeti vágyuk az volt, hogy egy másik új Ninját, a 320 lóerős Ninja H2R-t mutassák be fő attrakcióként, de sajnos még nem kaphatták meg a világpremieren szereplő kiállí­tási motort. Azt í­gérik, a tavaszi motorkiállí­tásra már ott lesz standjukon a szuper Ninja is.

 

Kawasaki Ninja 250SL

 

 

 

A Harley-Davidson Budapest látványos sajtótájékoztatóval mutatta be 2015-ös újdonságait, í­gy a Rushmore projekt folytatásaként ví­zhűtéses hengerfejekkel szerelt  Road Glide-ot (első menetpróbánk hamarosan a Motorrevüben), valamint a minden földi jóval telepakolt CVO Street Glide-ot, melynek brutálisan jó hangtechnikáját is kipróbálhatják a kilátogatók. Emellett kiemelték a tavaly bemutatott, de csak idén nyár vége óta már kapható Street 750-et, mellyel a fiatalabb generáció felé nyitna a márka.

 

20 márkakereskedő 24 márkáját állí­totta ki a Syma csarnokban

 

 

A motorok és autók – köztük néhány izgalmas koncepciómodell  –  mellett  szimulátorok és szolgáltatók várják a látogatókat, í­gy a MAMI Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola is kiállí­tott, itt az MW Performance ifjú tehetségének, Laczkó Máténak 250-es Moriwaki versenygépét csodálhatjuk meg közelről.