Nemcsak a Yamaha V-Max ünnepli a 30. évfordulóját

A strapabí­rósága miatt kedvelt Serow is jubilál

A Yamaha Serow (XT225) gyártása 1986-ban vette kezdetet. Ez azt jelenti, hogy a legendás V-Max nyomában haladva, a szerény méretű mindenes is elérkezik a 30. évfordulójához. Ez pedig elegendő indok arra, hogy a japán gyártó piacra dobjon belőle egy különleges kiadást. Az első fényképek arról tanúskodnak, hogy a 249 köbcentiméteres lökettérfogatú, léghűtéses blokkal szerelt gépet egyedi stí­lussal ruházzak fel a szakemberek. A jubileumi kiadás a speciális fényezésű elemeknek köszönhetően olyan hatást kelt, mintha valamivel magasabb kategóriába tartozna.

 

 

A 7500/perces fordulatszámon 18 lóerőt és 6500-nál 19 Nm nyomatékot produkáló Yamaha többek között a különleges festésű felnikkel és a hozzájuk passzoló lámpavédővel, valamint kapaszkodóval hí­vja fel magára a figyelmet. Az ötsebességes váltóval és 9,6 literes üzemanyagtartállyal felszerelt kétkerekűből a mostani értesüléseink szerint összesen 2500 példány látja meg a napvilágot. Jelenleg még nincs információ azzal kapcsolatban, hogy a szóban forgó különlegesség csak Japánban gördül be a szalonokba, vagy más fontosabb piacokon is elérhetővé teszi a Yamaha.

 

Vélhetően igen bölcs lépés lenne a hangvillás márkától, ha úgy döntene, hogy szélesebb körben kí­nálja a limitált kiadást, mivel a negyedliteres blokkal szerelt motorkerékpárok népszerűsége az utóbbi időben ugrásszerűen megemelkedett. Elsősorban az ázsiai piacokon mutatkozik hatalmas kereslet a hasonló modellek iránt.